twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

29 Μαρτίου 2010

Βίντεο με την συνέντευξη της μητέρας του 15χρονου


Ένα αναπάντητο «γιατί», θλίψη και απόγνωση γεμίζει η 45χρονη Ζάχρα Νατζάφι που μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Star για τις τραγικές ώρες που έζησε το βράδυ της Κυριακής και τον χαμό του 15χρονου γιού της. Όπως αποκάλυψε, πριν έρθει στην Ελλάδα, έχασε τον άνδρα της από βόμβα στο Αφγανιστάν!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Χωρίς να μιλούν γρι ελληνικά, η μητέρα και τα δύο μικρά παιδιά έφτασαν στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες μέσω Τουρκίας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Η φτώχεια και η ανέχεια τους ανάγκασε να αναζητούν τροφή και ό,τι άλλο μπορούσε να εξασφαλίσει την επιβίωσή τους μέσα στα σκουπίδια στις γειτονιές των Πατησίων.
Το βράδυ της Κυριακής ήταν αυτό που χάραξε για πάντα την ζωή τους: περίπου 50 μέτρα μακριά από το σπίτι τους, στη συμβολή των οδών Ιακωβάτων και Φ. Πολίτη, ο μικρός έχασε την ζωή του με τον πιο βίαιο τρόπο...
Βρίσκοντας το κουράγιο να ξεπεράσει το σοκ και ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, η μητέρα περιέγραψε στο Star την μοιραία στιγμή, όταν η 10χρονη βρήκε τον σάκο του θανάτου δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και είδε ένα ρολόι.
Στράφηκε στον αδερφό της και ρώτησε: «να το πάρω;»
«Τι να το κάνεις; Είναι χαλασμένο. Γι’ αυτό το πέταξαν», απάντησε ο νεαρός και πήρε τον σάκο για να τον βάλει μέσα στον κάδο.
Τότε έγινε η έκρηξη...
Ο 15χρονος διαμελίστηκε από την μέση και πάνω, ενώ η αδελφή του τραυματίστηκε χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.
Περίπου 10 μέτρα μακριά από το σημείο, η μάνα που έψαχνε στα σκουπίδια κάτι για να ταΐσει τα παιδιά της, τα είδε να σωριάζονται. Με το γεμάτο αίματα κοριτσάκι στην αγκαλιά της, έτρεξε σε κοντινό καφενείο και κατάφερε να οδηγήσει τους θαμώνες στο σημείο της τραγωδίας.
«Γιατί σκότωσαν το παιδί μου;» αναρωτιέται η Ζάχρα Νατζάφι... «Ήταν αθώο», προσθέτει και ξεσπά σε λυγμούς.
Νωρίτερα, μιλώντας σε αστυνομικούς, είπε: «φύγαμε από το Αφγανιστάν για να γλιτώσουμε τον θάνατο από τις βόμβες και αυτός μας βρήκε στην Αθήνα».
Στο μεταξύ, σε λεπτή εγχείρηση στα μάτια υποβλήθηκε το 10χρονο κοριτσάκι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία και θα νοσηλευθεί προληπτικά στην Εντατική. Εκτός από το πρόβλημα στα μάτια, το παιδί φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.
Μάνα και κόρη καλούνται πλέον να ζήσουν χωρίς τους δύο άνδρες της ζωής τους, που τους έχασαν από βόμβες.
Απλή σύμπτωση ή τραγικό παιχνίδι της μοίρας;














1 σχόλιο:

NewNeuromancer είπε...

Άλλος ένας 15χρονος νεκρός.

Ποιός νομίζει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει την αλήθεια για το θάνατο του μικρού Αφγανού;

Τι σημασία έχει τώρα πια; Σ' ένα επικίνδυνο κράτος ο θάνατος παραμονεύει παντού, διότι η ανικανότητα βασιλεύει παντού. Ειδικά τις Κυριακές και τις αργίες.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν δεν ήταν ο 15χρονος Αφγανός, θα ήταν ένας ανυποψίαστος περαστικός, ή κάποιος υπάλληλος της καθαριότητας ή άλλος (αθώος) πολίτης.

Αναρωτιέμαι, πόσες φορές μπορεί να πέρασα δίπλα από μια βόμβα, που η τύχη τα έφερε να μην εκραγεί... Ωστόσο, δεν φοβάμαι τις βόμβες. Πιστεύω πως κινδυνεύω (κινδυνεύουμε) περισσότερο από την πολιτική βλακεία που έχει αποτυπωθεί στον τρόπο λειτουργίας του "Ελληνικού κράτους", καθιστώντας το πραγματικά επικίνδυνο για όλους.

Το ερώτημα είναι: Τη βόμβα την έβαλαν: τρομοκράτες, αντεξουσιαστές, ακροδεξιοί, προβοκάτορες, Αμερικανοί, Τούρκοι, Σκοπιανοί κτλ. ή οι αδιάφοροι και ανίκανοι (αμοραλιστές) πολιτικοί...

Ποιός φταίει περισσότερο; Αυτός που έβαλε μια βόμβα στα σκουπίδια ή αυτός που με τις "πολιτικές" του υποχρέωσε έναν άνθρωπο να ψάχνει σ΄αυτά (τα σκουπίδια) την ύλη για να ζήσει.

Αναμφίβολα όλοι τους είναι το ίδιο ένοχοι!!!

Καλό κουράγιο στη μάνα και καλή ανάπαυση στο παλικάρι των 15 χρόνων.

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick