twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Ιουλίου 2009

Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του ηθοποιού Κωσταντίνου Καραδήμα


Νέα, συγκλονιστική τροπή, που αρχίζει να θυμίζει ένα απίστευτο και καλοστημένο αστυνομικό θρίλερ, παίρνει η υπόθεση του θανάτου του ταλαντούχου ηθοποιού του θεάτρου και της τηλεόρασης Κωνσταντίνου Καραδήμα, που βρέθηκε παγωμένος δίπλα στο Τζάνειο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2009. Εγγραφα-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «Espresso» αλλάζουν άρδην την ανακριτική οδό της φοβερής ιστορίας και... ρίχνουν στον Καιάδα τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού Φώτη Δαλμήρα περί ναρκωτικών και άλλων «περίεργων» που -όπως είχε ισχυριστεί ο κατηγορούμενος στην απολογία του- συντελέστηκαν και φέρεται να προκάλεσαν το θάνατο του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ήδη βρίσκονται στο φάκελο της ογκώδους δικογραφίας και φυσικά έχει στα χέρια της η τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, εκείνη τη μοιραία νύχτα ο νεαρός ηθοποιός όχι μόνο δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά δεν κατανάλωσε ούτε μία σταγόνα αλκοόλ! Αντίθετα δηλαδή μετους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου Δαλμήρα, τα επίσημα αποτελέσματα του Τοξικολογικού Εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών είναι ξεκάθαρα σχετικά με το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν κάνει χρήση κοκαΐνης και popper μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του αξιωματικού, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Αντιναυάρχου Λάσκου 1 στον Πειραιά.

Στα επίσημα δημόσια έγγραφα, που φέρουν αριθμό βιβλίου εργαστηρίων και σφραγίδα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και υπογράφονται από την τοξικολόγο Ιωάννα Λευκίδου, αναφέρονται τα εξής: «Στο αίμα του πτώματος δεν διαπιστώθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες, καθώς και οινοπνεύματος». Λίγες γραμμές πιο πάνω οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουυν ρητώς πως στο αίμα του αδικοχαμένου Καραδήμα δεν εντοπίσθηκαν ούτε οπιούχα ναρκωτικά (δηλαδή ηρωίνη κ.ά.), ούτε κανναβινοειδή (όπως χασίς), ούτε κοκαΐνη, ούτε αμφεταμίνες ή μεταμφεταμίνες, ούτε βενζοδιαζοπίνες, ούτε μεθαδόνη, ούτε φυσικά αλκοόλ. Παράλληλα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στο γυάλινο φιαλίδιο με το υγρό περιεχόμενο (πιθανώς popper) που βρέθηκε στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου και για το οποίο έγινε τόσος θόρυβος δεν διαπιστώθηκε η παρουσία κάποιου φαρμάκου ή δηλητηρίου.


Τα ερωτήματα και η απολογία που κατέρρευσε

Οπως είναι φυσικό, τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, που ρίχνει φως στο τι συνέβη και τι δεν συνέβη το δραματικό εκείνο βράδυ στο δωμάτιο του Δαλμήρα, δυσχεραίνουν κατά πολύ τη θέση του κατηγορουμένου καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίσθηκε ενώπιον της ανακρίτριας κατά τη διάρκεια της απολογίας του το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου 2009.

Τότε ο Δαλμήρας είχε παρουσιάσει ένα απολογητικό «σενάριο» βάσει του οποίου πριν από το θάνατο του Καραδήμα είχε προηγηθεί χρήση ναρκωτικών ουσιών μαζί του. Κατά τα τότε λεγόμενά του, οι δυο τους ρούφηξαν κοκαΐνη και εισέπνευσαν popper, ο ηθοποιός ξεψύχησε κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης «βγάζοντας λίγο αίμα από το στόμα» και εκείνος (ο κατηγορούμενος) προσπαθούσε επί μισή ώρα πανικοβλημένος να τον επαναφέρει στη ζωή. Τα ερωτήματα που τίθενται, όμως, τώρα και σίγουρα θα κληθεί να εξηγήσει εκ νέου στον φυσικό του δικαστή είναι πολλά:

Γιατί τον βγάζει ψεύτη η τοξικολογική εξέταση για τα ναρκωτικά;
Τι πραγματικά συνέβη μέσα στο διαμέρισμά του;
Μήπως τελικά το πνευμονικό οίδημα που έδειξε η μακροσκοπική εξέταση της ιατροδικαστή και η εικόνα γαστρορραγίας προκλήθηκε από τυφλά δολοφονικά χτυπήματα; Εάν όχι, και ο Δαλμήρας έχει δίκιο, γιατί το μηχάνημα των τοξικολογικών εργαστηρίων δείχνει το πτώμα «καθαρό»;
Μήπως σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μέσα στο διαμέρισμα, η οποία προκάλεσε στον νεκρό τα χτυπήματα στο κεφάλι, την κοιλιακή χώρα, το μάγουλο και το φρύδι, για τα οποία εδώ και καιρό κάνει λόγο η οικογένειά του.
Υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση;

Ηδη θεωρείται σίγουρο πως αυτά τα ερωτήματα, που τόσο εύκολα με το «άλλοθι» της χρήσης ναρκωτικών κατάφερε να αποφύγει στην απολογία του ο προφυλακισμένος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, θα στοιχειώνουν πλέον τα όνειρα που βλέπει ξαπλωμένος στο κελί της φυλακής. Και αναπόφευκτα θα τον οδηγήσουν πάλι ενώπιον του ανακριτή, πιθανόν για συμπληρωματική απολογία.


Δικαιωμένοι δηλώνουν οι συγγενείς του ηθοποιού

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του αδικοχαμένου ηθοποιού κάνει πλέον λόγο για δικαίωση των ισχυρισμών που πρεσβεύει από την πρώτη στιγμή. Τόσο η Βιβή, αδερφή του Καραδήμα, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του καλλιτέχνη διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι ο άνθρωπός τους είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και απέκλειαν με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο το σενάριο να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. «Πλέον ο κατηγορούμενος θα πρέπει να μας πει όλη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι ο αδελφός μου είναι καθαρός σαν το χιόνι και ότι αποκλείεται να είχε κάνει όλα όσα έλεγε ο Δαλμήρας. Ο θάνατος του Κωνσταντίνου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και είμαι σίγουρη πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν μόνος του, αλλά είχε και συνεργούς» επισήμανε στην «Εspresso» μετά τη νέα τροπή της υπόθεσης η αδερφή του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο ότι από εδώ και στο εξής το βάρος της ανάκρισης θα πέσει στην εξιχνίαση του τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το μυστηριώδη θάνατο του Καραδήμα. Πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον του νεκρού ηθοποιού αναφέρουν πως μια πτυχή που εξετάζεται έντονα είναι ο Καραδήμας να είχε μπλέξει με κύκλωμα τοκογλύφων στους οποίους χρωστούσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό κι εκείνοι από την πλευρά τους να ήθελαν να του δώσουν ένα «καλό μάθημα». Ολα αυτά όμως, εάν δεν στοιχειοθετηθούν ανακριτικά, αποτελούν στείρες εικασίες.

Επίσης, ζήτημα τίθεται τώρα και για την προανάκριση, που είχαν διενεργήσει η Ασφάλεια και οι αστυνομικές αρχές του Πειραιά, οι οποίες οπωσδήποτε θα πρέπει να ελεγχθούν από τα ανώτερα όργανα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που δεν πρέπει να κλείσουν τα μάτια σε μια τόσο σοβαρή ιστορία. Πότε πήγε η αστυνομία στον τόπο του συμβάντος; Διενήργησε αυτοψία και με ποιο τρόπο στο χώρο που βρέθηκε το πτώμα; Ειδοποίησε ιατροδικαστή η αστυνομία; Πήγε ο ιατροδικαστής για να κάνει αυτοψία; Ποια τα συμπεράσματά του; Αυτά και άλλα πολλά θα καίνε τους συγγενείς του Καραδήμα αλλά και την κοινή γνώμη που παρακολουθεί εμβρόντητη τις νέες εξελίξεις για ένα παλικάρι που κανένας υπεύθυνος δεν εξηγεί γιατί και πώς ξεψύχησε έξω από την πόρτα του Τζάνειου νοσοκομείου αβοήθητο.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick