twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Ιουλίου 2009

Σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών το φθινόπωρο


Τα σενάρια και οι πληροφορίες από το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης δίνουν και παίρνουν, με αποτέλεσμα λίγο πριν από την εκπνοή του καυτού Ιουλίου να δημιουργείται ένα θερμότατο σκηνικό που θα υποδεχθεί τον Αύγουστο, το μήνα που θα είναι, όπως όλα δείχνουν, μεστός ειδήσεων, διαψεύδοντας τον Ουμπέρτο Εκο.

«Θερμός» Αύγουστος περιμένει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς το «κίνημα» των «γαλάζιων» βουλευτών πιέζει για σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές και απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Οι ανέμελες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου ανήκουν πλέον στο παρελθόν για τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και θα περιμένει τις τελευταίες κρυφές μετρήσεις του Αυγούστου για να αποφασίσει: Ανασχηματισμός με στόχο την ανατροπή του κλίματος έχοντας ως «εφαλτήριο» τη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου ή «απόδραση» από τα προβλήματα της οικονομίας μέσω πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν και το τελευταίο είναι σενάριο που δεν έχει πολλές πιθανότητες.

Τι προγραμματίζει ο πρωθυπουργός; Ανασχηματισμό της κυβέρνησης και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έως τα τέλη Αυγούστου με στόχο να εκτονώσει τη συσσωρευμένη ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί πως πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες μετά την περίοδο των διακοπών και έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες, αλλά και κορυφαίους υπουργούς κάποιες από τις σκέψεις του, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι προετοιμάζει μια γενική επικοινωνιακή αντεπίθεση προτού εμφανιστεί στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι τυχαία τα όσα προ ημερών είπε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στο Μega τόνισε ότι και η ίδια πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρξει σύντομα σύγκληση των κομματικών οργάνων, αλλά και να υπάρξουν αλλαγές καιι διορθώσεις όπου κρίνει ο πρωθυπουργός πως πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα και πολιτικές. Υπέρ των αλλαγών και του εσωκομματικού διαλόγου έχει ταχθεί και ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ομολογώντας πως και στην κυβέρνηση υπάρχουν αδυναμίες. Σε συνέντευξή του στην ΕΤ3 την περασμένη Τρίτη είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρείται, από πολλούς, ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και σε πολιτικές και σε πρόσωπα. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, στο χρόνο που εκείνος θα κρίνει -γιατί αυτός είναι που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα- θα προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταβολές. Τώρα, βέβαια είναι καλοκαίρι, είναι Ιούλιος μήνας. Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος. Φαντάζομαι ότι προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε τις απαιτούμενες κινήσεις». Βέβαια δεν θα πρέπει να άρεσε στον πρωθυπουργό η διαρροή των σκέψεών του αφού έτσι χάθηκε το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά δεν το επιθυμεί επειδή θεωρεί ότι έως το Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι μερικώς ελεγχόμενη στο εσωτερικό του κόμματος και δεν πρέπει να ρισκάρει αντιπαραθέσεις που θα ακυρώσουν την προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick