twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

21 Ιουλίου 2009

Καθηγητής πανεπιστημίου κακοποιούσε τη γυναικα και τα παιδιά του...

Σε δήμιο για την ψυχή και το σώμα της συζύγου του αλλά και των τριών ανήλικων παιδιών του είχε μετατραπεί ένας «καθωσπρέπει» καθηγητής πανεπιστημίου της βόρειας Ελλάδας.

Επί επτά συνεχόμενα έτη ο ακαδημαϊκός το πρωί δίδασκε Οικονομικές Επιστήμες σε νεαρούς φοιτητές και φοιτήτριες και όταν γύριζε στο σπίτι του μεταμορφωνόταν σε βασανιστή και σακάτευε στο ξύλο τη γυναίκα του, τις δύο κόρες του, που σήμερα είναι 23 και 15 ετών, αλλά και τον 13χρονο γιο του. Τα χτυπήματά του, μάλιστα,φέρονται να είχαν τέτοια σφοδρότητα, που κατέστησαν ανάπηρη και συγκεκριμένα τυφλή (!) και κουφή την 52χρονη γυναίκα του.

Η ανατριχιαστική ιστορία με τις ημέρες και τα έργα του πανεπιστημιακού-δήμιου που δημοσιεύει σήμερα η «Εspresso» θα πρέπει να απασχολήσει -και μάλιστα πολύ σοβαρά- τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο, καθώς προκύπτει ένα μείζον θέμα: Είναι δυνατόν ένας δημόσιος λειτουργός που επιδεικνύει απάδουσα και συνάμα εγκληματική οικογενειακή και εν γένει άγρια κοινωνική συμπεριφορά να παραμένει μέχρι σήμερα στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας;

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, μπορεί ο πρύτανης του πανεπιστημίου στο οποίο εργάζεται ο εν λόγω καθηγητής να έχει ασκήσει εναντίον του πειθαρχική αγωγή, ωστόσο το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του δεν εξέδωσε απόφαση. Τουναντίον, ανέβαλε τη διαδικασία για τις 12 Οκτωβρίου 2009, καθώς θεώρησε σκόπιμο να προσέλθει στο συμβούλιο ο ήδη καταδικασθείς πρωτόδικα από την ποινική Δικαιοσύνη -σε κάθειρξη 16 ετών- καθηγητής για να δώσει εξηγήσεις.


Ξύλο με κουτάλα και δολοφονικές μπουνιές

Η σοκαριστική ιστορία που φέρεται (σύμφωνα με επίσημα δημόσια έγγραφα) να έχει ως πρωταγωνιστή της ωμής και άγριας ενδοοικογενειακής βίας τον ακαδημαϊκό εκτείίνεται χρονικά από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι και το Νοέμβριο του 2005.
Οπως προκύπτει από τα έγγραφα-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο 53χρονος καθηγητής πανεπιστημίου παντρεύτηκε τη γυναίκα της... ζωής του και μετέπειτα θύμα του τον Αύγουστο του 1978 και μαζί της απέκτησε πέντε παιδιά. Τον Αύγουστο του 1993 το ζευγάρι μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του δημόσιου λειτουργού. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως από τα πρώτα χρόνια της έγγαμης συμβίωσής του το αντρόγυνο αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του ακαδημαϊκού. Ωστόσο, η κατάσταση φέρεται να βγαίνει εκτός ελέγχου από τις 17 Φεβρουαρίου του 1998.

Εκείνη την ημέρα -κατά πληροφορίες- διαδραματίζεται το πρώτο άγριο επεισόδιο μεταξύ του θύτη και της συζύγου του. Πραγματικό αγρίμι ο 53χρονος άνδρας με μπουνιές αλλά και έχοντας ως όπλο μια ξύλινη κουτάλα σαπίζει στο ξύλο την άτυχη γυναίκα. Τη χτυπάει ανηλεώς στο πρόσωπο, της προκαλεί θλάση στο δεξί μάτι και τελικά, οκτώ μήνες αργότερα, η σύζυγός του χάνει ολικά την όρασή της (ήταν ήδη τυφλή από το αριστερό μάτι). Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1998 ακολουθεί και άλλος καβγάς, ιδιαίτερα σφοδρός. Ο δήμιος-πανεπιστημιακός γρονθοκοπεί σαν μποξέρ τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να της ξεριζώσει τα μπροστινά δόντια! Το ίδιο χρονικό διάστημα την ξαναχτυπάει, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να υποστεί ρήξη τυμπάνου στο δεξί αφτί.

Τα χρόνια περνούν, αλλά τα εγκληματικά ξεσπάσματα του ακαδημαϊκού δεν λένε να κοπάσουν. Το αντίθετο. Το βράδυ της 18ης Ιουλίου 2005 ο «δήμιος» χτυπάει και πάλι τη γυναίκα του στο πρόσωπο και της κόβει το λοβό του αριστερού αφτιού! Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2005 τη χτυπάει και πάλι με κλοτσιές και μπουνιές σε όλο το σώμα και την αφήνει για πολλές ημέρες κατάκοιτη στο κρεβάτι. Στις 5 και 6 Νοεμβρίου σημειώνονται ακόμη δύο ξυλοδαρμοί της 52χρονης γυναίκας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ακαδημαϊκός αποπειράται, μεταξύ άλλων, να την πνίξει με το καλσόν της! Οσα γράφουμε ξεπερνούν σίγουρα σε αγριότητα σκηνές από σενάριο σκληρού θρίλερ. Προκύπτουν όμως μέσα από τα έγγραφα που παραπέμπουν τον καθηγητή στο πειθαρχικό όργανο της πανεπιστημιακής κοινότητας.


Ξύλο και στα παιδιά

Από το κτηνώδες ένστικτο του ακαδημαϊκού φέρονται να μην ξέφυγαν ούτε τα ανήλικα αγγελούδια του, καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτουν συγκεκριμένα περιστατικά χειροδικίας αλλά και ξυλοδαρμού των μικρών παιδιών με δερμάτινη ζώνη!

Από τα πέντε παιδιά του ακαδημαϊκού, θύματα φέρονται να έπεσαν οι δύο κόρες του και ο μικρότερος γιος του. Πρόκειται για την 23χρονη σήμερα κόρη του, την οποία φέρεται να χτυπούσε επανειλημμένα από το Νοέμβριο του 2002 μέχρι και τον Ιούλιο του 2003, τη 15χρονη Β. που χτυπούσε από το Νοέμβριο του 2002 μέχρι και το Νοέμβριο του 2005, αλλά και τον 13χρονο σήμερα γιο του, που κακοποιούσε το ίδιο διάστημα.


16 χρόνια πρωτόδικα

Το τέλος της αρρωστημένης δράσης του ακαδημαϊκού ήρθε το 2006. Ενα χρόνο νωρίτερα η σακατεμένη από το ξύλο γυναίκα του είχε βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά της, να πάρει τα παιδιά τους και να τον εγκαταλείψει. Στη συνέχεια κατήγγειλε στις αρχές όσα βίωνε και ξεσκέπασε το ρόλο του «καθωσπρέπει» ακαδημαϊκού. Το υπ. αριθμ. 809/2006 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ήταν κόλαφος για τον 53χρονο «δήμιο», καθώς τον παρέπεμπε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών για να δικαστεί για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατ' εξακολούθηση και της σωματικής βλάβης ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στον ακαδημαϊκό, καθώς οι ένορκοι και οι τακτικοί δικαστές του επέβαλαν ποινή κάθειρξης δεκαέξι ετών.

Ωστόσο, στα παράδοξα της υπόθεσης είναι ότι το πειθαρχικό συμβούλιο ακόμα ψάχνει να... βρει αν ο ακαδημαϊκός έχει υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα! Με την απόφαση που εξέδωσε και συντάχθηκε την 1η Ιουνίου 2009, τα μέλη του συμβουλίου κατέληξαν στο συμπέρασμα πως επειδή η πειθαρχική διαδικασία είναι αυτοτελής και ανεξάρτητη από την ποινική δίκη η δικογραφία θα συμπληρωθεί μόνο εάν ο ακαδημαϊκός προσέλθει στο συμβούλιο και καταθέσει τη δική του άποψη για όσα του προσάπτονται. Κάτι που αναμένεται -όπως προείπαμε- να γίνει στις 12 Οκτωβρίου του 2009.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick