twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Ιουλίου 2009

Έρχεται το νέο λογισμικό από την Google


Η Google συνεχίζει την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος για προσωπικούς υπολογιστές, σε μια απευθείας αντιπαράθεση με την ηγέτη στον χώρο Microsoft.


Το λειτουργικό Google Chrome OS θα απευθύνεται κατ'αρχήν σε μικρά, χαμηλού κόστους netbooks αλλά σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους προσωπικούς υπολογιστές. H Google δήλωσε πως netbooks με Chrome OS μπορεί να είναι στα ράφια μέχρι τα μέσα του 2010. "Ταχύτητα, απλότητα και ασφάλεια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Chrome OS" δήλωσε η εταιρία στο επίσημο blog της.
Το λειτουργικό, το οποίο θα βασίζεται στην αρχή του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, ήταν μια "φυσική συνέχεια" του Chrome web browser δήλωσε η εταιρία. Για την Microsoft τα νέα έρχονται λίγους μήνες πρίν την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7.

"Πίσω στα βασικά"

"Σχεδιάζουμε το λειτουργικό για να είναι γρήγορο και ελαφρύ, να ξεκινάει και να σε βάζει στο web μεσα σε μερικά μονο δευτερόλεπτα", γράφει το post στο blog, γραμμένο από τον Sundar Pichai, αντιπρόεδρο του product management, και τον διευθυντή engineering της Google Linus Upson. Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι "τα λειτουργικά στα οποία τρέχουν οι browsers σχεδιάστηκαν σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε το web" και οτι αυτό το OS είναι "η απόπειρά μας να επαναπροσδιορίσουμε το πως θα έπρεπε να είναι τα λειτουργικά συστήματα". Τελειώνοντας, ο γίγαντας των αναζητήσεων είπε ότι το καινούργιο λειτουργικό θα πάει πίσω... στα βασικά...
"Ξανασχεδιάζουμε από την αρχή την αρχιτεκτονική ασφαλείας του λειτουργικού, έτσι ώστε οι χρήστες να μην πρεπει να ασχολούνται με ιούς, malware και security updates."

"Πρεπει απλα... να δουλεύει..." δήλωσε η Google

Πηγή BBC News,adslgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick