Aνυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή που έχει σημειωθεί στην Αττική, μετά τις πυρκαγιές του τελευταίου τετραημέρου. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μαζί με τα χιλιάδες στρέμματα βλάστησης, χάθηκε και ο τελευταίος μηχανισμού δροσισμού του Λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η θερμοκρασία του αέρα στην Αττική, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί εως και 6 βαθμούς. Κι αυτό γιατί τα δάση που βρίσκονταν στη βορειο-ανατολική πλευρά του νομού, έριχναν τη θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο Λεκανοπέδιο. Όταν ο αέρας θα περνά πλέον από τις καμένες περιοχές, αντί να δροσίζεται, θα θερμαίνεται.
Επιπλέον, ο κίνδυνος πλημμυρών τόσο στο Μαραθώνα, όσο και σε άλλες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Αυτό αφορά κυρίως οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο. Η ποιότητα του νερού θα υποβαθμιστεί αισθητά, ενώ η φυσική αναγέννηση των δασών κυρίως πεύκης, θα δυσκολέψει, καθώς έχουν ξανακαεί σε διάστημα μικρότερο της 20ετίας.
Aνυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή που έχει σημειωθεί στην Αττική, μετά τις πυρκαγιές του τελευταίου τετραημέρου. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μαζί με τα χιλιάδες στρέμματα βλάστησης, χάθηκε και ο τελευταίος μηχανισμού δροσισμού του Λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η θερμοκρασία του αέρα στην Αττική, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί εως και 6 βαθμούς. Κι αυτό γιατί τα δάση που βρίσκονταν στη βορειο-ανατολική πλευρά του νομού, έριχναν τη θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο Λεκανοπέδιο. Όταν ο αέρας θα περνά πλέον από τις καμένες περιοχές, αντί να δροσίζεται, θα θερμαίνεται.
Επιπλέον, ο κίνδυνος πλημμυρών τόσο στο Μαραθώνα, όσο και σε άλλες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Αυτό αφορά κυρίως οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο. Η ποιότητα του νερού θα υποβαθμιστεί αισθητά, ενώ η φυσική αναγέννηση των δασών κυρίως πεύκης, θα δυσκολέψει, καθώς έχουν ξανακαεί σε διάστημα μικρότερο της 20ετίας.
Star
Βιτρίνα, ψευτιά και υποκρισία στον κόσμο του πολιτικού Master Chef
Πριν από 29 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου