twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Αυγούστου 2009

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο παίδων στην Πεντέλη

Επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων στην Πεντέλη βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τον Νομάρχη Αθηνών

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, η εκκένωση πραγματοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά δεν έχει φθάσει εκεί, ωστόσο καταβάλλεται προσπάθεια να μην πλησιάσει καν στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Εξι άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο Γραμματικό σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στα πύρινα μέτωπα περίπου 40 χιλιομέτρων που έχουν δημιουργήσει ένα ενιαίο κλοιό γύρω από το Γραμματικό, το Βαρνάβα, το Μαραθώνα, τη Σταμάτα, τη Ροδόπολη και το Διόνυσο

Aπό τις φλόγες πλέον έχει καεί αδιευκρίνιστος αριθμός σπιτιών στο βόρειο τμήμα της κατοικημένης περιοχής του Γραμματικού, του Βαρνάβα και της Σταμάτας, αλλά σε καμία περιοχή δε γίνεται λόγος για θύματα. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καλούνται να απομακρύνονται εγκαίρως σε περίπτωση που πλησιάσει η φωτιά και να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Η φωτιά ήδη έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε μια ζώνη 12 χλμ από το Γραμματικό και τον Βαρνάβα μέχρι και τον Μαραθώνα το Καλέτζι και την Αγία Τριάδα, όπου καίγονται σπίτια, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη βόρεια και δυτική Αττική. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ανατολική Αττική, ενώ οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν συνεχώς το πύρινο μέτωπο.
Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη για την περιοχή και κανείς δεν ξέρει τι θα έχει γίνει μέχρι το πρωί της Κυριακής. Από το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση δείχνει χειρότερη σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο και Μαραθώνα, ενώ είναι κάπως καλύτερη σε Γραμματικό και Βαρνάβα. Ο άνεμος, σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να κοπάσει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει έως αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Κλειστή λόγω της φωτιάς είναι η λεωφόρος Διονύσου και από τις δύο πλευρές καθώς και οι δρόμοι από το στρατόπεδο του Βαρνάβα προς τον Βαρνάβα, Γραμματικού - Προφήτη Ηλία, Γραμματικού - Μαραθώνα, Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου - Βαρνάβα, Πλατείας Γραμματικού - Αγίας Μαρίνας, Λεωφόρου Μαραθώνα και Μεγάλου Αλεξάνδρου προς Λίμνη Μαραθώνα, και από νεκροταφείο Μαραθώνα προς Μαραθώνα.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Αττική, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα φωτιές κατά μήκος του πύρινου μετώπου, μήκους 40 χλμ. από το Βαρνάβα και το Γραμματικό έως το Διόνυσο. Οι κάτοικοι των περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τα χειρότερα, αλλά και από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας που κατευθύνεται νότια προς τον ορεινό όγκο της Πεντέλης, με την εκδήλωση διάσπαρτων πύρινων εστιών. Η φωτιά κινήθηκε προς τις περιοχές της Ροδόπολης, του Διόνυσου, της Σταμάτας και του Άνω Σουλίου, κατακαίγοντας πυκνή βλάστηση. Νέα μέτωπα ξέσπασαν στις παρυφές της Πεντέλης, στην περιοχή Διονυσοβούνι με κατεύθυνση προς Διόνυσο, ενώ η φωτιά καίει σπίτια στη Ροδόπολη και κατευθύνεται προς το Πεντελικό ΄Ορος. Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στον Διόνυσο, ενώ εκκενώθηκε μοναστήρι στην περιοχή της Ροδόπολης. Εκκενώνονται και οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Στεφάνου.

Μεγάλης έκτασης πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να καίνε εκτάσεις στις περιοχές γύρω από το Μαραθώνα. Φλόγες έφτασαν μέχρι την καφετέρια που βρίσκεται κοντά στο φράγμα του Μαραθώνα. Νωρίτερα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές σπιτιών σε Γραμματικό και Βαρνάβα, ενώ δύο διαφορετικές εστίες εκδηλώθηκαν στη λεωφόρο Πάρνηθας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Στο Βαρνάβα αναφέρονται περισσότερα από 10 σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σημαντικό μέτωπο εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και στο Κουκουνάρι Σταμάτας όπου σημειώθηκαν καταστροφές σε σπίτια του οικισμού.
Ναυτεμπορικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick