twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Αυγούστου 2009

Πάει για μετάλλιο ο Περικλής Ιακωβάκης!

Μεγάλος αθλητής για μεγάλους αγώνες! Αυτός είναι ο Περικλής Ιακωβάκης! Ο Έλληνας πρωταθλητής θα είναι παρών για άλλη μια φορά σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος το βράδυ της Τρίτης, καθώς πήρε την τρίτη θέση στην ημιτελική σειρά του στα 400 μ. με εμπόδια. Μετά από μία συγκλονιστική κούρσα έκανε χρόνο 48.73 και πήρε το... εισιτήριο του τελικού.


Παρών στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, για τρίτη φορά στην καριέρα του, θα είναι την Τρίτη (21:50 ώρα Ελλάδας) ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 400 μ. με εμπόδια με 48.73, που αποτελεί και την καλύτερη φετινή επίδοσή του, και θα βρεθεί και πάλι μεταξύ των οκτώ καλύτερων του κόσμου, όπως είχε κάνει το 2003 στο Παρίσι -όταν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο- και το 2007 στηνΟσάκα (6ος).

Ο ίδιος μετά τον αγώνα δήλωσε: «Τελικά όσο χάλια και να 'ναι ο Περικλής είναι για να τρέχει σε τελικό. Είχε δίκιο η Μαίρη (σ.σ. εννοεί την προπονήτριά του), που επέμενε να έρθουμε εδώ. Αυτές είναι κουμπωμένες κούρσες. Δεν έχω την αυτοπεποίθηση που πρέπει. Ελπίζω στον τελικό να πάω καλά.

Ξέρω ότι την Τρίτη έχει Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει ο Ολυμπιακός. Η Σέριφ όμως δεν είναι Ρεάλ. Καλώ λοιπόν τους Έλληνες φιλάθλους ν' αφιερώσουν δύο λεπτά για να δούνε μία μεγάλη κούρσα».

Δηλώσεις έκανε και ο Δομηνικανός Φέλιξ Σάντσες, που αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον Ιακωβάκης. Ο Σάντσες τόνισε πως χάρηκε για τον Έλληνα αθλητή και πως τον θεωρεί ικανότατο. Παράλληλα συμπλήρωσε πως στόχος του είναι το χρυσό μετάλλιο. Απ' την μεριά του ο Έλληνας πρωταθλητής ανέφερε πως ο Σάντσες πάντα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος.

Κορυφαίος των ημιτελικών ήταν ο Αμερικανός Κερόν Κλέμεντ με 48.00, ενώ στον τελικό προκρίθηκαν επίσης οι Μπερσόν Τζάκσον (ΗΠΑ, 48.23), Ντέιβιντ Γκριν (Μ. Βρετανία, 48.27), Φέλιξ Σάντσες (Δομηνικανή Δημοκρατία, 48.34), Χαβιέρ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο, 48.43), Ντάνι ΜακΦαρλέιν (Τζαμάικα, 48.49) και Τζεχούε Γκόρντον (Τρίνινταντ, 48.77). Εκτός τελικού έμεινε ο Νοτιοαφρικανός Ελ Τζέι Βαν Ζιλ, ο οποίος με 47.94 έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.
gazetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick