twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Σεπτεμβρίου 2009

Βρήκαν τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου


Νέο αστυνομικό θρίλερ, που αφορά την εύρεση των λύτρων της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετά την αναπάντεχη τραπεζική συναλλαγή που έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αγροτική Τράπεζα Σιδηροκάστρου. Πρόκειται για τον εντοπισμό τριών προσημειωμένων χαρτονομισμάτων των 200 ευρώ, τα οποία πήγε να καταθέσει στο υποκατάστημα των Σερρών 50χρονος επιχειρηματίας της περιοχής.

Τα τρία χαρτονομίσματα ανήκουν στις ντάνες από τα 24.800.000 ευρώ περίπου που είχαν φορτωθεί σε τζιπ και σε έξι μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους και είχαν παραδοθεί μία εβδομάδα μετά την απαγωγή σε γέφυρα κοντά στο Ακραίφνιο Βοιωτίας από τη σύζυγο του απαχθέντος εφοπλιστή Κατερίνα Παναγοπούλου και τον οδηγό της Γιώργο Σκαρπέλη.

Οπως όλα δείχνουν μέρος των λύτρων που δόθηκαν σε μέλη του φερόμενου ως συνδικάτου κυκλοφορούν στην αγορά. Το ερώτημα που απασχολεί την αστυνομία είναι από πότε έχουν αρχίσει να «ανακυκλώνονται» και εάν η πόλη της βόρειας Ελλάδας που εντοπίστηκαν αποτελεί πυξίδα για ενδεχόμενες νέες έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές τώρα προσπαθούν από τον 50χρονο επιχειρηματία να πληροφορηθούν το «ταξίδι» του μαρκαρισμένου χρήματος, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο έμπορος της περιοχής (ο οποίος φέρεται να έχει πέσει θύμα και ο ίδιος όπως και άλλοι των χαρτονομισμάτων) πήγε προχθές το μεσημέρι να καταθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Υστερα από έναν ειδικό έλεγχο που έγινε στα χαρτονομίσματα διαπιστώθηκε ότι αποτελούσαν μέρος του αστρονομικού τιμήματος που δόθηκε ως λύτρα στους απαγωγείς του 74χρονου εφοπλιστή.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία και όπως διαπιστώθηκε ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με τη διακίνησή τους, αλλά ήταν και ο ίδιος θύμα, αφού χωρίς να το γνωρίζει πήρε τα σημαδεμένα χαρτονομίσματα.

Αρκετούς μήνες μετά την απαγωγή, λύτρα και κρησφύγετο δεν έχουν εντοπιστεί. Κατά πληροφορίες, άλλα δύο μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα των 100 ευρώ βρέθηκαν στο Ξυλόκαστρο. Η είδηση γράφτηκε, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.
Από ό,τι φαίνεται οι απαγωγείς Παναγόπουλου αποφεύγουν τα λάθη των απαγωγέων Μυλωνά, που αποκαλύφθηκαν όταν έριξαν στην αγορά μαζικά μέρος των λύτρων για αγορά αγαθών και πολυτελών αυτοκινήτων.

Οι αρχές προσπαθούν με επίμονη έρευνα να λύσουν το γρίφο για το πού πήγαν ή πού ξεπλύθηκαν τα λύτρα (εάν το συνδικάτο πρόλαβε να στήσει το «πλυντήριο» που διακαώς επιθυμούσε, τουλάχιστον από όσα ακούγονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ). Εικάζεται ότι οι σάκοι χωρίστηκαν σε τρία μέρη.

Το ένα κατέληξε στην Αθήνα, το άλλο στην Κρήτη και το άλλο (κατά τα ίδια σενάρια) διοχετεύτηκε με κάποιο τρόπο στη Βουλγαρία. Εχει ακουστεί στις περιβόητες υποκλοπές ως τόπος «ξεπλύματος» ακόμα και η Αφρική.

Ο εντοπισμός πάντως των χαρτονομισμάτων στο Σιδηρόκαστρο ενισχύει το σενάριο των Βαλκανίων. Ο 50χρονος που άθελα του κατέθεσε μέρος των λύτρων στην τράπεζα, λέγεται ότι έχει συναλλαγές με Βούλγαρους. Οπως και να έχει, η περιοχή όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κατοικεί γειτνιάζει με τη συγκεκριμένη χώρα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick