twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Οκτωβρίου 2009

Πιλότοι "έχασαν" τον προορισμό τους επειδή είχαν πιάσει την κουβέντα!

Πάνω από μία ώρα έχασε την επαφή με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας ένα αεροπλάνο της εταιρείας, Northwest Airlines, που εκτελούσε πτήση από το San Diego στη Μινεάπολη, με 144 επιβάτες, με αποτέλεσμα να υπερβεί τον προορισμό του κατά 150 μίλια, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών.

Οι δύο πιλότοι της πτήσης 188, στο αεροπλάνο Airbus A320, δήλωσαν στις αρχές μετά την ασφαλή προσγείωση, ότι έχασαν τον έλεγχο της πτήσης λόγω μίας "έντονης συζήτησης για την πολιτική στις αερομεταφορές".

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα εξεταστούν τα στοιχεία της πτήσης και οι συνομιλίες των πιλότων. Οι αρμόδιοι που θα κάνουν τον έλεγχο θέλουν να διαπιστώσουν επίσης κατά πόσο οι πιλότοι βρέθηκαν σε κατάσταση εξάντλησης.

Η εταιρεία Northwest είναι θυγατρική της Delta Air Lines, η οποία ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι δεν θα αναλάβουν άλλες πτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών και η εσωτερική διερεύνηση του θέματος από την εταιρεία.

Το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επί μία ώρα και 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το αεροπλάνο βρέθηκε να πετά 150 μίλια μακριά από τον προορισμό του και στη συνέχεια οι πιλότοι αποκατέστησαν την επικοινωνία με τους ελεγκτές και ζήτησαν άδεια να επιστρέψουν στη Μινεάπολη για προσγείωση.

Κατά την προσγείωση του αεροπλάνου, επιβιβάστηκε σε αυτό δύναμη ανδρών της αστυνομίας για να ελέγξει κατά πόσο είχε συμβεί κάποια αεροπειρατεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί και οι στρατιωτικές αρχές και είχαν τεθεί σε επιφυλακή μαχητικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια στρατιωτική διοίκηση.
Zougla



Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick