twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Φεβρουαρίου 2010

Πέθανε από ένα σπασμένο θερμόμετρο...


Την εγκληματική αδιαφορία αλλά και την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας βίωσε στο πετσί του ένας 76χρονος από τα Γιαννιτσά. Ο Παύλος Μαυρόπουλος, στη δύση της ζωής του και με δεκάδες προβλήματα υγείας, δέχθηκε τη χαριστική βολή από τους υπεύθυνους - ανεύθυνους και έχασε τη μάχη με τον θάνατο, για ένα... θερμόμετρο.

Είναι από τα ρεπορτάζ που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές, για να περιγράψεις τα όσα εξωφρενικά συνέβησαν σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλει η κόρη του άτυχου άνδρα. Εκεί, όπου μεταφέρθηκε με αλκοολική κίρρωση ο 76χρονος, συνοδεία της κόρης του.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο ηλικιωμένος ανάμεσα στις «φροντίδες» που δέχθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν και η μέτρηση της θερμοκρασίας του. Μόνο που τη θερμοκρασία του
76χρονου, δεν την μάθαμε ποτέ και αυτό γιατί το θερμόμετρο δεν βγήκε ποτέ από τον πρωκτό του, όπου τοποθετήθηκε από αυτούς που τον φρόντιζαν, όπως λέει στη zougla.gr η κόρη του θύματος.

Ο ηλικιωμένος, μολονότι διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές για την ενόχληση που ένιωθε, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι τον καθησύχαζαν, καθώς ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί.

Ο 76χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και την ίδια ημέρα, στο μπάνιο του σπιτιού του, η γυναίκα που τον περιέθαλπε αλλά και η κόρη του έκπληκτες έβγαλαν από τον πρωκτό του ένα σπασμένο υδραργυρικό θερμόμετρο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του είχε αρχίσει. Η κόρη του τον μετέφερε και πάλι στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη, όπως της είπαν, στις απαραίτητες εξετάσεις. Μάλιστα, επεσήμαναν πως δεν βρέθηκε ούτε ο υδράργυρος ούτε το κομμάτι από το θερμόμετρο που έσπασε.

Ο ηλικιωμένος πήρε και πάλι εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού, όπως ενημέρωσαν την κόρη του, δεν υπήρχε κίνδυνος για την υγεία του. Για τον επόμενο μήνα, ο 76χρονος Παύλος έμπαινε και έβγαινε συνεχώς στο νοσοκομείο, εώς ότου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης με ακατάσχετη αιμορραγία.

Αυτή ήταν και η τελευταία μάχη που έδωσε, καθώς λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο δωμάτιο, όπου ξεκίνησαν όλα. Πέθανε στο δωμάτιο νοσηλείας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Στη ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρεται ως αιτία καρδιοαναπνευστική ανακοπή – καρδιακή ανεπάρκεια – κίρρωση ήπατος. Η κόρη του, όμως, επιμένει πως το θερμόμετρο ήταν αυτό που επιβάρυνε την ήδη σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο, πέραν της αδιαφορίας, που, όπως αποδείχθηκε, εισέπραξε ο ηλικιωμένος από τους «υπευθύνους» του νοσοκομείου, ήρθε στην επιφάνεια ακόμα ένα σοβαρό γεγονός.

Τα υδραργυρικά θερμόμετρα έχουν απαγορευθεί επίσημα από τον ΕΟΦ από τον Απρίλιο του 2009. Σήμερα, θερμόμετρα με υδράργυρο δεν υπάρχουν πουθενά. Έχουν αποσυρθεί από όλα τα νοσοκομεία ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αποσυρθούν από όλα, σύμφωνα με απόφαση της Ε.Ε., του Υπουργείου Υγείας αλλά και του Ε.Ο.Φ.

Η κόρη του άτυχου Παύλου Μαυρόπουλου σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά, ζητώντας να τιμωρηθούν οι ανεύθυνοι, αλλά και να αλλάξει, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η άθλια κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick