twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Ιουλίου 2010

Σοκ στην Γερμανία από την τραγωδία στο Love Parade

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε τη θλίψη της και δήλωσε συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα σήμερα στο Ντούισμπουργκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι οι οποίοι ποδοπατήθηκαν στο φεστιβάλ Love Parade.

" Σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μου βρίσκονται με τους συγγενείς των θυμάτων. Η συμπάθεια μου και η θλίψη μου είναι μαζί τους", δήλωσε η καγγελάριος.

" Η νεαροί άνθρωποι πήγαν στο πάρτι, αλλά αντί να διασκεδάσουν άλλοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Είμαι συγκλονισμένη και ταραγμένη από τον αμέτρητο πόνο", κατέληξε η Άγγελα Μέρκελ.

Τουλάχιστον 1,4 εκ άνθρωποι παρακολουθούν το φεστιβάλ μουσικής με τον τίτλο Love Parade, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που ξεκίνησε από το Βερολίνο και τώρα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις διεθνώς, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο WDR.

Στο φεστιβάλ 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 10 σοβαρά, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος σε μία σήραγγα εξόδου.

Ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων με δυσκολία μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος.

Τα άτομα που παρακολουθούσαν τις μουσικές εκδηλώσεις συνέχισαν να διασκεδάζουν μη γνωρίζοντας τί είχε συμβεί στη σήραγγα της εισόδου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν σταδιακά τον κόσμο από το χώρο χωρίς να προκαλέσουν περισσότερο πανικό, συνέχισε το WDR.

Το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μέχρι το 2006 πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα. Ωστόσο ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης και έτσι η Love Parade μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick