twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Σεπτεμβρίου 2009

Αστυνομικό θρίλερ με τη δολοφονία του Κώστα Καραδήμα

Αγριο αστυνομικό θρίλερ θυμίζει πλέον η υπόθεση θανάτου του ταλαντούχου ηθοποιού του θεάτρου και της τηλεόρασης Κωνσταντίνου Καραδήμα, το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε να κείτεται παγωμένο έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Αντιναυάρχου Λάσκου 1 στον Πειραιά. Στοιχεία-σοκ που βρίσκονται στο φάκελο της δικογραφίας, την οποία χειρίζεται η τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, δίνουν νέα τροπή στη δυσώδη ιστορία που έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2009, δύο βήματα μακριά από το Τζάνειο Νοσοκομείο.

Τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso» εμφανίζουν τον 32χρονο άτυχο ηθοποιό να έχει χτυπηθεί (και μάλιστα σοβαρά) στο πρόσωπο, να φέρει εγκεφαλικό οίδημα, αλλά και εκδορές στα χέρια και τα πόδια. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε η Δήμητρα Τσακρή, 36 περίπου ώρες μετά το θάνατο του Καραδήμα, τα οποία και αποδομούν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του προφυλακισμένου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού Φώτη Δαλμήρα. Το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου 2009, ο 37χρονος κατηγορούμενος παρουσίασε ενώπιον της ανακρίτριας ένα απολογητικό «σενάριο» βάσει του οποίου ο Κωνσταντίνος Καραδήμας κατέληξε κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης που είχαν μέσα στο διαμέρισμά του αφού πρώτα οι δυο τους είχαν ρουφήξει κοκαΐνη και είχαν εισπνεύσει popper.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά και της νεκροψίας τον εκθέτουν και ρίχνουν τους ισχυρισμούς του στον... Καιάδα. Πρώτον, αποδεικνύουν ότι ο Καραδήμας εκείνο το βράδυ δεν είχε πιει ούτε μια σταγόνα αλκοόλ και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεύτερον, προωθούν ένα σενάριο για το οποίο η οικογένεια του αδικοχαμένου ηθοποιού μιλούσε από την πρώτη στιγμή: ότι, δηλαδή, το οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο κατέληξε ο 332χρονος άνδρας προκλήθηκε από τα δολοφονικά χτυπήματα που του έφερε ο δράστης ή οι δράστες που τον... περίμεναν μέσα στο «σκοτεινό» δωμάτιο του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας.


Σακατεμένο πρόσωπο!

Η έκθεση νεκροψίας συμπλέει με τα όσα έχουν καταθέσει οι ιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου, ότι, δηλαδή, η σορός του άτυχου άνδρα έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και τα χέρια. Από τα όσα διαπίστωσε η ιατροδικαστής Δήμητρα Τσακρή, ο ταλαντούχος ηθοποιός ήταν χτυπημένος στο μέτωπο, στο φρύδι και τα χείλη, είχε μικρό θλαστικό τραύμα πάνω από το αριστερό μάτι, είχε εκδορές στο δεξί ζυγωματικό, στο πηγούνι, στο θώρακα, αλλά και τα γόνατα!

Ειδικότερα, η νεκροψία αναφέρει πως στο πτώμα του Καραδήμα παρατηρήθηκαν: 1) Εκχύμωση αριστεράς μετωπιαίας χώρας, 2) εκδορά δεξιάς οφρύος, 3) μικρό θλαστικό τραύμα άνω βλεφάρου αριστερού οφθαλμού, 4) περγαμηνοειδείς εκδορές δεξιάς ζυγωματικής χώρας, 5) εκχυμώσεις χειλέων, 6) εκδορά πώγωνος, 7) εκχυμώσεις δεξιού αντιβραχίου, 8) εκδορά αριστερού βραχίονος, 8) κυάνωση ονυχών χειρών, 9) επιπολής εκδορά κατώτερης θωρακικής μοίρας, 10) εκδορά αριστερού γόνατος και 11) περγαμηνοειδείς εκδορές όρχεων. Επιπλέον, από τη νεκροτομή που διενήργησε η ίδια ιατροδικαστής διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος του άτυχου Καραδήμα παρουσίαζε εικόνα οιδήματος.

Εντούτοις, φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και αποτυπώνουν την εικόνα του προσώπου του νεκρού ηθοποιού (η «Εspresso» τις έχει στη διάθεσή της, αλλά δεν τις δημοσιεύει σεβόμενη τη μνήμη του άτυχου άντρα) εμφανίζουν τον καλλιτέχνη να είναι παραμορφωμένος στο πρόσωπο. Χτυπημένος πολύ και στα μάτια και στα χείλη και τη μύτη! Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι ότι στην έκθεση που συνέταξε η ιατροδικαστής, ως αιτία θανάτου ναι μεν αναφέρει το πνευμονικό οίδημα και τη γαστρορραγία, χωρίς όμως να προσδιορίζει τι μπορεί να προκάλεσε το «επεισόδιο».

Από την άλλη πλευρά, έγκριτοι επιστήμονες σχολιάζουν στην «Espresso»: «Προφανώς, ο άτυχος ηθοποιός έπαθε στηθαγχική κρίση και στη συνέχεια οξύ πνευμονικό οίδημα εξαιτίας των χτυπημάτων» καθώς -όπως λένε- δύσκολα μπορούν να δώσουν άλλη εξήγηση για το τι μπορεί να προκάλεσε το θάνατο του ηθοποιού και δη από τη στιγμή που εκείνος δεν είχε καταναλώσει ναρκωτικά ή αλκοόλ, αλλά και δεν υπέφερε -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση- από στεφανιαία νόσο. Αλλοι ειδικοί στους οποίους απευθυνθήκαμε επισημαίνουν ότι η γαστρορραγία και το πνευμονικό οίδημα είναι πιθανόν να προκλήθηκαν ακόμη και από «κενή ένεση» που κάποιος ή κάποιοι κάρφωσαν στο χέρι του ηθοποιού!


Τον απειλούσαν!

Τη στιγμή που η ανακριτική διαδικασία κινείται πλέον σε διαφορετική οδό ψάχνοντας να βρει αν τελικά ο Καραδήμας κατέληξε εξαιτίας του σοκ που υπέστη από τα χτυπήματα που δέχτηκε μέσα στο διαμέρισμα του Δαλμήρα και η οικογένεια του θύματος δηλώνει πεπεισμένη ότι ο θάνατος του ανθρώπου της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, νέα τροπή στο θρίλερ δίνουν τα όσα περιέχονται στη δικογραφία και αναφέρουν ότι ο 32χρονος άνδρας, λίγες μέρες πριν από το εφιαλτικό βράδυ της 15 Μαρτίου απειλούνταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πειραιά φίλοι του θύματος, «τις τελευταίες μέρες δεχόταν τόσο στο κινητό τηλέφωνο όσο και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή απειλητικά μηνύματα».

Επιπροσθέτως, εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες μέρες πριν από το βράδυ της συνάντησής του με τον Δαλμήρα, ο ηθοποιός σκόπευε να «εξαφανιστεί» από την Αθήνα και να μετακομίσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Φέρεται να ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τόσο το θέατρο όσο και τη ζωή του στο λεκανοπέδιο και να εγκατασταθεί στη συμπρωτεύουσα και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε εμφανίζεται να είχε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο με ώρα και ημέρα αναχώρησης τις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 15ης Μαρτίου 2009. Δηλαδή, έξι ώρες μετά που αναχώρησε από το σπίτι του στο Κουκάκι και έφτασε στο διαμέρισμα της Αντιναυάρχου Λάσκου 1 στον Πειραιά. «Και όμως, δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αυτό. Με τίποτα δεν θα άφηνε το σανίδι που τόσο πολύ λάτρευε. Εκτός αν συνέβαινε κάτι σοβαρό» μας λένε πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Τι λοιπόν είναι αυτό που μπορεί να έκανε τον ταλαντούχο καλλιτέχνη να ήθελε να ξεκινήσει μια «νέα ζωή» στη Θεσσαλονίκη; Και ποιοι είναι εκείνοι που τον «βομβάρδιζαν» με απειλητικά μηνύματα στο κινητό και τον προσωπικό του υπολογιστή; Μήπως ο Κωνσταντίνος Καραδήμας πήγε εκείνο το μοιραίο βράδυ στο διαμέρισμα του προφυλακισμένου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού γνωρίζοντας ποιους θα συναντήσει και αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τους όποιους ανοιχτούς λογαριασμούς είχε; Μήπως μέσα στο διαμέρισμα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα υπολόγιζε και εκείνοι που φέρονται να τον απειλούσαν αποφάσισαν να του δώσουν ένα «γερό μάθημα»; Μήπως τελικά ευσταθεί η πληροφορία που θέλει τον άτυχο ηθοποιό να είχε μπλέξει με κύκλωμα τοκογλύφων από τους οποίους είχε δανειστεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με σκοπό να «βοηθήσει» κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο; Πρόκειται για καυτά ερωτήματα που μένει να δούμε αν τελικά στοιχειοθετηθούν ανακριτικά. Μέχρι τότε, θα αποτελούν στείρες εικασίες...


Οι αντιφάσεις του Δαλμήρα και οι απειλές κατά της οικογένειας

Το μοναδικό πρόσωπο που γνωρίζει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στην περίεργη ιστορία, που κάθε μέρα που περνάει μοιάζει όλο και πιο πολύ με καλοστημένο αστυνομικό θρίλερ, είναι ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό Φώτης Δαλμήρας. Πληροφορίες πάντως φέρουν τον 37χρονο κατηγορούμενο να εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να τηρεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Εμμένει, δηλαδή, ότι τον Καραδήμα τον γνώρισε το πρωινό εκείνης της μοιραίας μέρας μέσω του Διαδικτύου, ότι ανταλλάξανε τηλέφωνα και ότι ο ηθοποιός τον επισκέφθηκε στο διαμέρισμά του κατά τις 9.00 το βράδυ. Στα αξιοσημείωτα είναι πως προανακριτικά καταθέτει ότι αρχικά τον κέρασε πορτοκαλάδα (!) και στη συνέχεια έκαναν χρήση κοκαΐνης, αλλά και popper. Στη συνέχεια ισχυρίζεται πως ξεκίνησαν την ερωτική πράξη κατά τις 11.00 το βράδυ και ότι οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όταν ο ηθοποιός έχασε τις αισθήσεις του. Ακολούθως, λέει, ότι προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή με καρδιομαλάξεις και τεχνητή αναπνοή και ότι μετά από μισή περίπου ώρα τον κατέβασε στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι τα νέα στοιχεία που ήδη αξιολογούνται από την ανακρίτρια διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Δαλμήρα καθώς εκείνος:

1) Κάνει λόγο για χρήση ναρκωτικών, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Καραδήμας ήταν «καθαρός».

2) Επισημαίνει ότι ο ηθοποιός δεν είχε χτυπήματα στο πρόσωπο, ενώ τόσο οι φωτογραφίες του θύματος όσο και η νεκροψία-νεκροτομή τον εμφανίζουν τραυματισμένο στο πρόσωπο και το σώμα.

3) Εκανε λόγο για κοκαΐνη, ενώ τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους που ανέλυσαν την άσπρη σκόνη που βρέθηκε κατέληξαν πως επρόκειτο για παρακεταμόλη (δηλαδή, ουσία που υπάρχει στα αντιπυρετικά φάρμακα).

Σίγουρο, παράλληλα, θεωρείται ότι τα βράδια που περνάει στο κελί του ήδη σκέφτεται τις απαντήσεις που θα δώσει όταν και αν βρεθεί και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας στην προσπάθειά του να εξηγήσει πού οφείλονται τα χτυπήματα που διαπιστώθηκαν στο πρόσωπο και το σώμα του Καραδήμα, αλλά και γιατί εκείνος παρουσιάζει ένα σενάριο περί «ναρκωτικών, ερωτικής συνεύρεσης και άλλων... περίεργων».

Από την άλλη πλευρά, απειλητικά τηλεφωνήματα που την καλούν να σταματήσει τις έρευνες αν δεν θέλει να έχει άσχημη κατάληξη καταγγέλλει πως δέχεται η αδερφή του αδικοχαμένου ηθοποιού Βιβή Καραδημητρά. Οπως επισημαίνει στην «Espresso», εδώ και δύο εβδομάδες άγνωστος άνδρας τηλεφωνεί στο κινητό της και της ζητεί να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση. Η ίδια πάντως φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει να αγωνίζεται έως ότου αποδείξει ότι ο αδερφός της «έφυγε» λόγω εγκληματικής ενέργειας και απευθύνει κάλεσμα στον κατηγορούμενο να πει όλη την αλήθεια: «Ο φονιάς πρέπει να μιλήσει τώρα. Τέρμα τα αστεία.
Και αν νομίζουν ότι μπορούν να κρυφτούν και να με φοβίσουν πίσω από ένα τηλέφωνο, είναι γελασμένοι. Θα φτάσω μέχρι το τέρμα για να δικαιωθεί η ψυχούλα του αδερφού μου» λέει χαρακτηριστικά.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick