twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

4 Απριλίου 2011

Ρίχνουν χιλιάδες τόνους ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό!

Περίπου 11.500 τόνους ραδιενεργού νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα θα ρίξει στον Ειρηνικό Ωκεανό η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, σύμφωνα με τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιουκίο Εντάνο.

Σκοπός αυτού το «αναπόφευκτου» -όπως το χαρακτήρισε ο Εντάνο- εγχειρήματος, είναι να αδειάσουν ένα μέρος από τον μεγάλο όγκο νερού που έχει συγκεντρωθεί γύρω από τους αντιδραστήρες 3 και 4 με σκοπό να δημιουργήσουν χώρο για το νερό που προέρχεται από τον 2ο αντιδραστήρα και το οποίο είναι πολύ πιο μολυσμένο

Το νερό από τον αντιδραστήρα Νο. 2 μάλιστα, οδηγείται κατευθείαν στη θάλασσα μέσω μιας ρωγμής 20 εκατοστών .

«Το επίπεδο της ραδιενέργειας στο νερό που προέρχεται από τον αντιδραστήρα Νο. 2 είναι πολύ υψηλό. Πρέπει να σταματήσουμε τη διαρροή. Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πολύ χαμηλότερα στους αντιδραστήρες 3 και 4», ανέφερε ο Γιουκίο Εντάνο.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απορρίψουμε αυτό το μολυσμένο νερό στη θάλασσα ως μέτρο ασφαλείας», πρόσθεσε.

Μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους να διακόψουν την εκροή μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον ωκεανό
την Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο χρησιμοποίησαν σήμερα
πολυμερή χημικά για να εμποδιστεί η εκροή νερού, που όμως δεν έχουν ακόμα απορροφήσει το μολυσμένο νερό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.





Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες πριν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο εργοστάσιο και σταματήσει κάθε διαρροή ραδιενέργειας μετά τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου, που του προκάλεσαν τεράστιες ζημιές.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Κιόντο ανέφερε ότι αξιωματούχοι εξετάζουν την ιδέα να ανεγερθεί ένας "φράχτης" ύψους 45 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο για να περιοριστεί η έκλυση και η απελευθέρωση ραδιενέργειας.

Η εταιρία Tepco ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δύο εργαζόμενοί της οι οποίοι αγνοούνταν από την 11η Μαρτίου βρέθηκαν νεκροί στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα. Σύμφωνα με την εταιρία, οι δύο άνδρες, 21 και 24 ετών, είχαν πάει να επιθεωρήσουν το κτίριο της τουρμπίνας του αντιδραστήρα αριθμός 4 όταν χτύπησε το τσουνάμι. Οι σοροί τους βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονταν ηλεκτρικοί πίνακες, μετέδωσε το Κιόντο. Τα θύματα φαίνεται ότι αιμορράγησαν μέχρι θανάτου από τα τραύματα που υπέστησαν. Οι αρχές πρέπει να απολυμάνουν τις σορούς τους, που έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια, πριν γίνουν νεκροψίες, ανέφερε η Tepco.

Δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησαν οι επιστημονικές υπηρεσίες της χώρας έδειξαν ότι ραδιενεργό ιώδιο σε επίπεδα διπλάσια των επιτρεπομένων ορίων βρέθηκε στο θαλασσινό νερό 40 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick