twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Ιουνίου 2009

Το αεροσκάφος της Air France ίσως εξερράγη στον αέρα


Καμιά απάντηση δεν υπάρχει για το μυστήριο της συντριβής του αεροσκάφους Α330 της Air France, που εκτελούσε πτήση από Ρίο ντε Τζανέιρο προς Παρίσι και συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό ανοικτά της Βραζιλίας παρασύροντας στο θάνατο τους 228 επιβαίνοντες. Ο γαλλικός αερομεταφορέας απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεύρεσης επιζώντων, ενημερώνοντας τις οικογένειες των επιβατών να μην τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι θα ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Πιέρ Ανρί Γκουρζόν είπε στους συγγενείς ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε σε τμήματα είτε ενώ βρισκόταν εν πτήση είτε κατάτην πτώση του στα νερά του ωκεανού και αποκλείεται να επιβίωσε οποιοσδήποτε.

Ενώ οι συγγενείς θρηνούν, οι εμπειρογνώμονες αναζητούν -ματαίως- το αίτιο που προκάλεσε το δυστύχημα. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde το αεροπλάνο πετούσε με υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα, η οποία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν του επέτρεψε να παραμείνει στον αέρα. Επίσης, σύμφωνα δημοσίευμα της El Mundo επικαλείται μαρτυρία του κυβερνήτη αεροσκάφους της Air Comet που διερχόταν από την ίδια περιοχή την ώρα της πτώσης της ΑF447. Οπως λέει ξαφνικά είδε μια λευκή λάμψη να λαμβάνει καθοδική, κάθετη πορεία προτού εξαφανιστεί, σπάζοντας σε κομμάτια. Η πορεία της λάμψης διήρκεσε έξι λεπτά. Το ίδιο φαινόμενο παρακολούθησαν και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους και ένας επιβάτης.

Τέλος χθες ξεκίνησε η συλλογή των συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους από πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας.

από την kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick