twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Ιουνίου 2009

Κωνσταντίνος Καραδήμας: Οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του ηθοποιού

Η ώρα ήταν 3.00 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο 35χρονος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού Φώτης Δαλμήρας, μέσα στα κλάματα αλλά και τις κατάρες που εκστόμιζαν οι συγγενείς και οι φίλοι του αδικοχαμένου ηθοποιού Κωνσταντίνου Καραδήμα, έμπαινε στην κλούβα για να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχαν προηγηθεί δύο και πλέον ώρες απολογίας του ενώπιον της τρίτης ανακρίτριας Πειραιά για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 35χρονος άντρας, που για τρεις μήνες έκανε ότι δεν γνώριζε όσα μυστήρια φαίνονται να συνέβησαν τη νύχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου (μέσα και έξω από το διαμέρισμά του, στην πολυκατοικία δίπλα στο Τζάνειο), έσπασε τη σιωπή του και προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις πολύ περίεργες συνθήκες κατάληξης του ηθοποιού.

Πρέπει ωστόσο να ξεκαθαριστεί ότι οι αποκαλύψεις αντηχούν τη δική του αλήθεια για την όποια συμμετοχή του στον περίεργο θάνατο του ταλαντούχου ηθοποιού και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν από το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαρτίου έως και τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής 15 Μαρτίου, οπότε ο Καραδήμας βρέθηκε νεκρός.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου επιμένει πως ο ηθοποιός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και αποκαλύπτει στην «Εspresso» ότι ο νεαρός ηθοποιός ήταν αλλεργικός στη σκόνη. Επίσης κάνει λόγο για ένα περίεργο τηλεφώνημα που έκανε κάποιος το περασμένο Σάββατο στο πατρικό σπίτι του ηθοποιού, με περίεργα λεγόμενα, η βασιμότητα των οποίων θα πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές και ανακριτικέςαρχές.

Απολογούμενος ενώπιον του φυσικού του δικαστή, ο Φώτης Δαλμήρας αναφέρθηκε εκτενώς στη γνωριμία του με τον ηθοποιό, το τηλεφωνικό ραντεβού που κλείστηκε, αλλά και την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραδήμα λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ του μοιραίου Σαββάτου στο διαμέρισμά του, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Αντιναυάρχου Λάσκου 1, που βρίσκεται δίπλα στο Τζάνειο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, η πρώτη επαφή που είχε με τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη ήταν το μεσημέρι της 14ης Μαρτίου μέσω του Internet και συγκεκριμένα μέσω ενός chat γνωριμιών. «Εκεί συνομιλήσαμε και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Λίγη ώρα αργότερα μου τηλεφώνησε ο Κωνσταντίνος και συμφωνήσαμε να βρεθούμε το ίδιο το βράδυ στο σπίτι μου. Μου είπε μάλιστα ότι είχε κάποια λίγα ναρκωτικά και συμφώνησα να τα φέρει μαζί του. Δεν ήξερα ότι επρόκειτο για τον ηθοποιό, καθώς μου είχε πει μόνο το μικρό του όνομα» φέρεται να υποστήριξε ο προφυλακισμένος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι ώρες κυλάνε και, σύμφωνα με τον Δαλμήρα, οι δείκτες του ρολογιού σημαδεύουν τις εννιά το βράδυ, όταν ο 30χρονος μπαίνει για πρώτη και τελευταία φορά στο διαμέρισμά του. Κατά τα λεγόμενά του, οι δυο τους κάνουν χρήση κοκαΐνης και popper (νεόφερτης στην Ελλάδα ουσίας), για την οποία ο αξιωματικός είπε ότι την είχε παραγγείλει ο ίδιος από το Internet. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι μαζί δεν έκαναν χρήση κάποιας άλλης διεγερτικής ουσίας, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζει τι είχε πράξει ο αδικοχαμένος άντρας πριν τον συναντήσει.

Είναι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν (κατά τον κατηγορούμενο πάντα) ο Κωνσταντίνος Καραδήμας χάνει ξαφνικά την επαφή με το περιβάλλον. Ο αξιωματικός έδωσε την εξής περιγραφή στην ανακρίτρια, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο ηθοποιός άρχισε να... σβήνει: «Ο θάνατος επήλθε κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης. Ο ηθοποιός άρχισε να βγάζει αίμα από το στόμα. Οχι πάρα πολύ αίμα». Κατόπιν, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίστηκε, αν και πανικοβλημένος, προσπαθεί μόνος του να επαναφέρει στη ζωή τον ηθοποιό που ψυχορραγούσε. «Επί μισή ώρα πάλευα να τον επαναφέρω. Του έριξα νερό και τον σκούπισα με πετσέτα και βετέξ» είπε. Τα λεπτά περνούσαν και κατά την αφήγηση του Δαλμήρα ο ηθοποιός δεν εμφάνιζε κανένα σημάδι ζωής από το σφυγμό και την όψη του.

«Ημουν βέβαιος ότι ήταν νεκρός. Εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα και φοβήθηκα για την κοινωνική μου διαπόμπευση. Ειδικά για τους γονείς μου, οι οποίοι μένουν στην ίδια πολυκατοικία με εμένα. Τον πήρα λοιπόν από τις μασχάλες, τον κατέβασα από τα σκαλιά και τον άφησα έξω από την πολυκατοικία. Ημουν σίγουρος ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο για να τον σώσω» ήταν τα λόγια που εμφανίζεται να είπε, όταν ρωτήθηκε επίμονα από την ανακρίτρια για ποιο λόγο, αν και το διαμέρισμά του βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Τζάνειο, εκείνος όχι μόνο δεν φρόντισε να μεταφέρει τον άτυχο Καραδήμα στο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια, αλλά δεν έδειξε καν την ευαισθησία να καλέσει ασθενοφόρο.

Απεναντίας ο Δαλμήρας, ερωτώμενος από εμάς, απέφυγε να πει το παραμικρό, όταν κοιτώντας τον κατάματα του ζητήσαμε να μας πει πώς είναι δυνατόν να παρατάει σαν το σκυλί στο αμπέλι, έξω από την πολυκατοικία του, έναν άνθρωπο για τον οποίο «νομίζει πως ήταν νεκρός» και στη συνέχεια να ξαναμπαίνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα στο διαμέρισμά του. Το μόνο που έκανε ήταν να σκύψει το κεφάλι του.

Καταλήγοντας, ο κατηγορούμενος, που υποστήριξε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, δήλωσε λυπημένος για ό,τι συνέβη στον ηθοποιό, απέκλεισε κατηγορηματικά την παρουσία τρίτου προσώπου μέσα στο διαμέρισμα ή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, ενώ έδωσε άλλη διάσταση στο θρίλερ με το κομμάτι χαρτί που βρέθηκε στο στόμα του εκλιπόντος, επιμένοντας ότι δεν το έβαλε εκείνος. «Επαναλαμβάνω πως πεποίθησή μου είναι ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νεκρός όταν τον κατέβασα» ήταν τα τελευταία του λόγια, προτού εισαγγελέας και ανακριτής διατάξουν ομόφωνα την προφυλάκισή του.


«Αυτός τον σκότωσε» επιμένει η αδελφή

Ικανοποιημένη από το γεγονός ότι ο «δολοφόνος», όπως τον αποκάλεσε, μπήκε στη φυλακή δήλωσε στην «Εspresso» αμέσως μετά την είδηση της προφυλάκισης του 35χρονου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού η Βιβή, αδελφή του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Καραδήμα. «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη. Νιώθω δικαιωμένη και πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός που σκότωσε τον αδερφό μου θα καταδικαστεί σε ισόβια. Επίσης τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τρεις αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πειραιά που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης του Κωνσταντίνου» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πρώτη στιγμή οι τραγικοί συγγενείς του ταλαντούχου ηθοποιού είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θάνατός του να επήλθε από παθολογικά αίτια κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια. Ακόμα και σήμερα αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ηθοποιός να έκανε χρήση ναρκωτικών. Χαρακτηριστική είναι η λεπτομέρεια που μας αποκάλυψε σε χθεσινή επικοινωνία που είχαμε η Μαρία, η άλλη αδελφή του Κωνσταντίνου. «Ο αδελφός μου ήταν αλλεργικός στη σκόνη. Είχε αλλεργία στη μύτη και στα ρουθούνια. Οταν εισέπνεε σκόνη, βούλωνε η μύτη του και έτρεχε αίμα. Πήγαμε σε ρινολόγο και μας είπε ότι εξαιτίας αυτής της αλλεργίας μπορεί να χάσει την αναπνοή του ή και να πέσει σε λήθαργο. Πιστεύω ότι ο δράστης πρέπει να το γνώριζε αυτό και να του έδωσε να εισπνεύσει κάτι τέτοιο!»

Επιπλέον η αδερφή του εκλιπόντος στέκεται πολύ και σε ένα περίεργο τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο άντρα, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως «Ταγματάρχης» (φέρεται να γνώριζε τον ηθοποιό από τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1998-99) το Σάββατο το μεσημέρι στο πατρικό σπίτι της οικογένειας. «Ζήτησε να μιλήσει με τον πάτερα μου. Μετά μου είπε: “Ξέρεις για ποιο λόγο σκοτώσανε τον αδελφό σου; Aκου να δεις, τον σκοτώσανε για λόγους αντιζηλίας. Τον άφησαν έξω από το Τζάνειο και τον πνίξανε με ένα λάστιχο πλαστικό, σαν εκείνο που βάζουν στους ορούς”. Οταν τον ρώτησα να μου πει το λόγο, μου απάντησε ότι δεν ήταν ώρα ακόμα να το μάθω».


Η «χαμένη» τοξικολογική και τα καυτά ερωτήματα!

Παρά την προφυλάκιση του 35χρονου κατηγορουμένου αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα που θα συνθέσουν το παζλ της σκοτεινής διαδρομής από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας του αξιωματικού έως και τη «ματωμένη» είσοδό της, δίπλα στο Τζάνειο. Πολλά από αυτά περιμένουν να απαντηθούν από τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που -άγνωστο για ποιους λόγους- τρεις μήνες μετά τη μοιραία νύχτα δεν βρίσκονταν την περασμένη Παρασκευή στα χέρια της ανακρίτριας!

Από τις ιστολογικέ εξετάσεις θα διασαφηνιστεί τι ακριβώς προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα που δείχνει η μακροσκοπική εξέταση της ιατροδικαστή και την εικόνα γαστρορραγίας, αλλά και η βασιμότητα των ισχυρισμών του κατηγορουμένου. Τελικά ο Καραδήμας είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και popper εκείνο το βράδυ; Είχε πάρει κάποια άλλη διεγερτική ουσία; Από κει και πέρα, ανοιχτά παραμένουν ορισμένα ερωτήματα ακόμα και μετά την απολογία του κατηγορουμένου, όπως:

1) Πού οφείλονται τα χτυπήματα που, σύμφωνα με τους συγγενείς του Καραδήμα, είχε ο νεκρός στο κεφάλι, την κοιλιακή χώρα, το μάγουλο και το φρύδι; Είναι μεταθανάτια και προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του;

2) Μπόρεσε ο κατηγορούμενος να μεταφέρει μόνος του τον ηθοποιό από τον πρώτο όροφο μέχρι και έξω από την πολυκατοικία σηκώνοντάς τον «από τις μασχάλες», όπως είπε; Και κανένας άλλος ένοικος δεν άκουσε τίποτα;

3) Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι «μπούκωσε» με το χαρτί το στόμα του ηθοποιού. Είπε ότι τον σκούπισε μόνο με πετσέτα και βετέξ. Τότε ποιος το έβαλε και για ποιο λόγο; Για να τον πνίξει; Εχει γίνει εξέταση DNA στο χαρτί και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα;

Εάν ο Καραδήμας υπέκυψε από τη γαστρορραγία, ίχνη αίματος από τις αιμοπτύσεις που έκανε μέχρι να ξεψυχήσει δεν υπήρχαν στην πολυκατοικία; Αναζητήθηκαν; Βρέθηκαν; Είναι επαρκής η εξήγηση του κατηγορουμένου ότι ο ηθοποιός «δεν έβγαλε πολύ αίμα»;
Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick