twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Οκτωβρίου 2009

Τα βιογραφικά των Υπουργών...

Από το σύνολο των 36 υπουργών και υφυπουργών, οι 24 μετέχουν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση, 12 μέλη της κυβέρνησης έχουν κυβερνητική εμπειρία και 5 είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπριμπίλη, είναι 39 ετών και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. «Πρωτάκια» είναι και οι υφυπουργοί: ο Γιάννης Μανιάτης διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης προέρχεται από την νεολαία του κόμματος και εξελέγη πρώτη φορά το 2007.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, είναι απόφοιτος της Νομικής, γνωστή στην Πέλλα από την συμμετοχή της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στη Βουλή μπήκε πρώτη φορά το 2004. Παλιός «γνώριμος» στο ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, όπως και ο έτερος υφυπουργός, Σταύρος Ανραουτάκης, που το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής. Γνωστός από το συνδικαλιστικό κίνημα είναι και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο Γιάννης Πανάρετος, υφυπουργός στο Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, είναι καθηγητής στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΙΣΤΑΜΕ από το 2004. Επίκουρος καθηγητής Νομικής στην Αθήνα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Χαράλαμπος Παμπούκης, που από το 199 έως το 2001 διετέλεσε γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμβουλος στο οικονομικό γραφείο του Κώστα Σημίτη, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 2007, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, έχει πλούσιο διδακτικό έργο και διετέλεσε σύμβουλος του Αυστριακού καγκελάριου από το 1998 και μέχρι το 1999, οπότε επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε ειδικός σύμβουλος του νέου πρωθυπουργού.

Σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΕΑΣΕ, αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και συνεργάτιδα των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Μπατζελή ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Καλεντζίου και νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας έχει διατελέσει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το 1999 είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ενώ μακρά πολιτική θητεία στην Ροδόπη έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

2 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Μπράβο γι αυτήν την ενημέρωση.
Αν βρείτε και καμιά ημερομηνία γέννησης, κάντε την πάσα σε εμάς τους αστροβαρεμένους.
Καλημέρα!

papagalaki είπε...

Γειά σας παιδιά...
τι κάνετε;

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick