twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Ιουνίου 2009

«Καθοριστικό ρόλο η διαιτησία»


Ο Γιώργος Καραγκούνης σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για όλους και για όλα. Ο «τυπάρας» του Παναθηναϊκού στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε η διαιτησία ειδικά στην αρχή της χρονιάς, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία του «τριφυλλιού» στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ έκανε λόγο και για αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να γίνει μέσα στην ομάδα. Αναλυτικά η συνέντευξη του «τυπάρα» στην Real News:

-Τι έγινε φέτος και ο Παναθηναϊκός παρότι είχε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, δεν τα κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην Ελλάδα;

«Δεν φοβόμαστε τίποτα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η απάντηση. Στο εξωτερικό όταν πάμε και αγωνιζόμαστε ξέρουμε ότι παίζονται όλα στα ίσα, επί ίσοις όροις, όλα. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι συμβαίνει. Αυτό μας επηρεάζει...».

-Υπονοείς τη διαιτησία;

«Για μένα σε μερικά ματς έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ειδικά στην αρχή της σεζόν. Είχαμε άσχημα σφυρίγματα. Μείναμε, έτσι, πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος και όταν συμβαίνει αυτό είναι δύσκολο να κερδίσεις το χαμένο έδαφος. Είχαμε πέραν όλων των άλλων και αστάθεια στο παιχνίδι μας, ενώ ήρθε και καινούργιος προπονητής, ο οποίος μέχρι να μάθει καλά το υλικό και την ελληνική νοοτροπία πέρασε πολύτιμος χρόνος. Στο τέλος, όμως, βρήκαμε το ρυθμό μας και ειδικά στα πλέι οφ, γι’ αυτό και βγήκαμε εμείς στο τσάμπιονς λιγκ. Κάναμε πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Αυτό λέει πολλά για τη συνέχεια και για τη νέα περίοδο. Ο προπονητής στα πλέι οφ κατέληξε σε ένα συγκεκριμένο σχήμα, χωρίς πολλές – πολλές αλλαγές, ήταν σταθερή η ομάδα και όλοι είδαμε τα αποτελέσματα, ενώ και η διαιτησία δεν ήταν όπως στην αρχή της σεζόν».

-Δεν ήταν, πάντως, πετυχημένη η χρονιά σας, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε πρωτάθλημα και κύπελλο...


«Εκλεισε, τουλάχιστον, με γλυκό τρόπο. Χάσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και έπρεπε να τα καταφέρουμε να βγούμε στο τσάμπιονς λιγκ. Είχαμε μια φανταστική χρονιά παρότι μείναμε έξω από τους βασικούς μας στόχους. Ξέρουμε ότι δεν δώσαμε στον κόσμο μας τη χαρά να γευτεί έναν τίτλο, αλλά τον ανταμείψαμε στην Ευρώπη. Εζησε πάλι τη μαγεία του τσάμπιονς λιγκ. Φτάσαμε μέχρι τους {16} και θα μπορούσαμε να περάσουμε και στους οκτώ. Δεν είναι και εύκολο να πηγαίνεις στις {16} καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ειδικά με τις σημερινές συνθήκες. Αυτό δείχνει ότι είχαμε καλή ομάδα, ανεξάρτητα αν δεν πήγαμε καλά στην Ελλάδα και τους εξήγησα τους λόγους. Αν δεν έχεις καλή ομάδα δεν πας καλά στην Ευρώπη...».

-Ο Ολυμπιακός, ο μεγάλος σας αντίπαλος, πήρε άξια τον τίτλο;

«Η χρονιά τελείωσε, όπως τελείωσε. Δεν θέλω να επανέλθω, δεν θέλω να απαντήσω. Γυρίζω σελίδα και κοιτάω την καινούργια χρονιά...».


-Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο, πού πρέπει να ενισχυθεί για να πάρει το πρωτάθλημα; Πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του;

«Η νοοτροπία της ομάδας πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι αλήθεια. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει τι πρέπει να γίνει στην ομάδα και πού πρέπει να ενισχυθεί. Δεν είμαι αρμόδιος. Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή, έχει διευθυντή ποδοσφαίρου και πρόεδρο. Ολοι μαζί θα αποφασίσουν τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται η ομάδα».



-Για το ελληνικό στοιχείο που ακούγεται ότι θα ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός (Κατσουράνη, Σεϊταρίδη, Κυργιάκο) τι έχεις να πεις;

«Οσο πιο πολύ είναι το ελληνικό στοιχείο σε μια ομάδα τόσο το καλύτερο. Βοηθάει. Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν γνωρίζω, όμως, τι κάνει η διοίκηση σε αυτό το θέμα. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο, τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή...».

-Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση άλλαξε πρόσωπο και έγινε πολυμετοχική. Εσεις οι ποδοσφαιριστές πώς είδατε αυτές τις αλλαγές και πώς αντιμετωπίσατε τον θόρυβο που προκαλούταν συχνά – πυκνά από τις δηλώσεις και τις κόντρες των πολυμετοχικών;


«Για μας ο Νίκος Πατέρας είναι ο πρόεδρός μας. Βλέπουμε ότι ο πρόεδρος είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό είναι που θέλει κάθε ομάδα. Να έχει κοντά της τον πρόεδρό της. Αγαπάει την ομάδα και τον ακούμε. Είναι σημαντικό αυτό για κάθε παίκτη να αισθάνεται δίπλα του τον πρόεδρό του. Ολοι οι μέτοχοι θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού. Γι’ αυτό έβαλαν τα λεφτά τους στην ομάδα, έκαναν επενδύσεις. Πάνω απ’ όλα, όμως, και απ’ όλους είναι ο Παναθηναϊκός. Το ζητούμενο είναι αυτό, να πηγαίνει καλά ο σύλλογος».

-Τεν Κάτε;

«Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω για τον προπονητή. Δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή μας, απλά σας λέω ότι τον ακούμε. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο...».



-Από όλη αυτή την ποδοσφαιρική σου καριέρα στον Παναθηναϊκό τι είναι αυτό που κρατάς και τι πετάς;

«Κρατάω όλες τις εκπληκτικές πορείες στο τσάμπιονς λιγκ. Είχαμε ομάδαρα. Για τρεις χρονιές πηγαίναμε συνέχεια στους 8, στους 16, όπως πήγαμε και τώρα στους 16. Η ομάδα έδειξε ποια είναι ανεξάρτητα από τις εγχώριες υποχρεώσεις μας. Αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο μας στην Ελλάδα»

-Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού κατά γενική ομολογία ήσουν εσύ στο πρωτάθλημα και δη στα πλέι οφ. Σημαίνει κάτι αυτό; Είναι μια αναγνώριση;

«Καταρχήν η προσπάθεια είναι συνολική. Ολοι δουλέψαμε για να βγάλουμε την ομάδα στο τσάμπιονς λιγκ. Αυτό που θέλω εγώ είναι να είμαι υγιής, να μην έχω προβλήματα τραυματισμού. Ολα τ΄ άλλα έρχονται και παρέρχονται».

-Αλήθεια, στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ είχες μια παρεξήγηση με τον Ρουκάβινα που πήγε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα σου. Τι έγινε;

«Τίποτα σοβαρό. Ο Αντε είδε ότι κανένας δεν πήγαινε να το εκτελέσει και πήρε την μπάλα να το χτυπήσει. Του είπα, όμως, ότι θα το κάνω εγώ και τελείωσε εκεί το θέμα. Δεν έγινε τίποτα».

-Στον κόσμο του Παναθηναϊκού τι έχεις να πεις, τι μήνυμα θα του έστελνες από την Realsports;

Να είναι δίπλα στην ομάδα. Φέτος, σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά, ήταν κοντά μας και μας βοήθησε. Τον πικράναμε βέβαια στην Ελλάδα, όπως ανέφερα και πριν, αλλά στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι περήφανος. Αυτό που θέλω να του πω είναι ότι για τη νέα περίοδο θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε στους στόχους μας. Να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να πάμε καλά στο τσάμπιονς λιγκ. Είναι οι πάγιοι στόχοι μας και δεν λέω κάτι καινούργιο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο έχει τους ίδιους στόχους».

-Θα προλάβεις να μπεις εν ενεργεία στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό;

«Μακάρι να προλάβω. Το θέλω πολύ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Με το νέο γήπεδο ο Παναθηναϊκός θα εκτοξευτεί ακόμη πιο ψηλά. Θα μπορεί να συναγωνιστεί μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί η ομάδα στις 15-20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

-Και τέλος το συμβόλαιό σου λήγει το άλλο καλοκαίρι, δηλαδή, το 2010. Ακούγεται ότι ο Αντωνίου θα σε φωνάξει στη διάρκεια της προετοιμασίας για να ανανεώσεις;

«Η επιθυμία μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό, από εκεί που ξεκίνησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλω. Θα δούμε, όμως, τι θα γίνει. Ας ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον Κώστα Αντωνίου και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά...».

Νίκος Αθανασίου

από την gazetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick