twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Ιουνίου 2009

Μυστήριο από τον θάνατο της κόρης γνωστού δικηγόρου στη Δάφνη

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες το πρωί η είδηση του θανάτου της 48χρονης κόρης του γνωστού και καταξιωμένου ποινικολόγου Αριστείδη Οικονομίδη, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στη Δάφνη. Το τζιπ της Ελένης ή Αλίν, όπως τη φώναζαν οι δικοί της, βρισκόταν παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Αρτέμονος. Νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 7.00, ένας οδοκοθαριστής αντίκρισε έντρομος την κοπέλα να κείτεται αναίσθητη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφταναν οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης. Το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και έτσι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι για να βοηθήσουν τη γυναίκα. Ηταν όμως ήδη πολύ αργά...

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από το στάδιο της προανάκρισης, συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο θάνατος της Αλίν Οικονομίδη οφείλεται πιθανότατα σε υπέρμετρη δόση ή κοκτέιλ παρασκευασμάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Βέβαια, αυτό που αναμένεται να διαφωτίσει τις πραγματικές αιτίες θανάτου είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Από την αυτοψία του χώρου και τη νεκροψία της σορού της άτυχης γυναίκας φαίνεται να προκύπτει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε λήψη αγνώστων μέχρι στιγμής ουσιών. Το μυστήριο επιτείνεται και από την ύπαρξη ενός περίεργου κουτιού με χάπια που βρέθηκε δίπλα της. Οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση μέχρι στιγμής να ξεκαθαρίσουν εάν ταχάπια που βρέθηκαν δίπλα της -από μόνα τους- καθόρισαν την πορεία θανάτου.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης, που διερευνά την υπόθεση, η εκλιπούσα στο παρελθόν φέρεται να είχε διολισθήσει σε αδιέξοδα μονοπάτια και σε επικίνδυνο τρόπο ζωής με ό,τι αυτό συνεπάάγεται. Ενα από τα πιο πιθανά σενάρια λοιπόν που εξετάζουν είναι το ενδεχόμενο του υποτροπιασμού της.

Ο πατέρας της, ωστόσο, Αριστείδης Οικονομίδης, αξιοπρεπής όπως πάντα, μιλώντας χθες στην «Espresso», ανέφερε συντετριμμένος: «Η κόρη μου είχε καρδιολογικό πρόβλημα και έπαθε ανακοπή». Οι γονείς της θανούσης, Αριστείδης και Μαρία, καθώς και τα αδέρφια της Γιάννης και Νίκος, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η Αλίν τους «έφυγε» τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Χθες το απόγευμα στο σπίτι του Αριστείδη Οικονομίδη στην Κηφισιά, όπου οι συγγενείς έφθαναν ο ένας μετά τον άλλον συγκλονισμένοι εκτυλίσσονταν τραγικές σκηνές. Η μητέρα της δεν άντεξε στον πόνο και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να κληθεί γιατρός για την εξέτασή της.

Στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής γύρω από τα αίτια θανάτου της 48χρονης γυναίκας προστίθεται και αυτό της επίσκεψής της στη Δάφνη. Το αυτοκίνητό της ήταν σταθμευμένο έξω από μία πολυκατοικία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι είχε γνωριμία με κάποιον ή κάποιους από τους ενοίκους αυτής ή με άλλους περιοίκους.

Η κόρη του γνωστού ποινικολόγου ήταν μεταφράστρια και δεν ήταν παντρεμένη, ούτε είχε αποκτήσει παιδιά. Ζούσε μόνη της στο σπίτι που είχε κληρονομήσει από τη γιαγιά της, στη Φιλοθέη, επί της οδού Πίνδου. Είχε σπουδάσει στο εξωτερικό και συνεργαζόταν με διάφορους εκδοτικούς οίκους, ενώ επίσης έκανε μεταφράσεις και στο γραφείο του πατέρα της.


«Μου είχε ζητήσει ψυχολογική βοήθεια»

Αραγε η Αλίν Οικονομίδη έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια, από λήψη φαρμακευτικών ουσιών ή εν τέλει από τάσεις φυγής χωρίς επιστροφή από έναν κόσμο που θεωρούσε μάταιο; Μία εκδοχή που πιθανόν να απαντά σε κάποια ερωτήματα προκύπτει από τη μαρτυρία της ενοίκου της πολυκατοικίας όπου έμενε η εκλιπούσα. Η ψυχολόγος Ελένη Τσαχαγέα γνώριζε και διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την Αλίν. Οπως αποκάλυψε στην «Espresso», πριν από ένα μήνα της είχε ζητήσει να τη βοηθήσει, εντάσσοντάς την σε ένα πρόγραμμα ψυχοθεραπείας. «Με συνάντησε και μου είπε ότι θέλει λόγω της ιδιότητός μου να την αναλάβω, γιατί δεν ένιωθε καλά. Της εξήγησα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς υπάρχουν κανόνες στην Ψυχολογία, που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή ψυχοθεραπευτικής μεθόδου σε άτομα που έχουν φιλική ή συγγενική σχέση με τον ιατρό. Τον τελευταίο καιρό δεν την έβλεπα καθώς έλειπα στο εξωτερικό» λέει η ψυχολόγος και προσθέτει: «Δεν ξέρω αν επέστρεψε στον κόσμο της χρήσης ουσιών. Πάντως, στο παρελθόν, μου είχε αποκαλύψει ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, αλλά κατάφερε να απεξαρτηθεί. Μάλιστα, κάποια στιγμή προσέφερε τις υπηρεσίες της και στην οργάνωση "Νηφάλιοι". Ηταν πάντως μία πολύ καλή γυναίκα και αρκετές φορές την έβλεπα χαρούμενη. Είναι τρομερά οδυνηρό αυτό που συνέβη».

Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick