twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Ιουνίου 2009

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία και οι λογαριασμοί του Χ. Καραβέλα


Σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα προχώρησε η Αρχή για την "Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα", ύστερα από συνεννόηση με τον 4ο ειδικό ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens... Η Αρχή προχωρά σε απαγόρευση πώλησης και μεταβίβασης ακινήτων (και κτημάτων) του Χρ. Καραβέλα σε Εκάλη, Αντίπαρο, Πάρο, Σαντορίνη, Αράχωβα και Μύκονο. Θα σταλούν, μάλιστα, σχετικές επιστολές σε όλα τα υποθηκοφυλάκεια της χώρας.

Δεσμεύονται, επίσης, χρήματα (200.000 ευρώ), που έχουν βρεθεί σε κατάθεση σε τράπεζα της Αθήνας, καθώς και όσα τιμαλφή κρατάει η οικογένεια σε θυρίδες.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση, ακόμη και αν έχουν μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο κ. Γιάννης Μαρκουλάκος, συνήγορος του κ.Καραβέλα,απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με φήμες που θέλουν τον εντολέα του να διαπραγματεύεται την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές, απάντησε πως «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση με καμία αρχή».

Ο συνήγορος είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε τον ανακριτή ότι έχουν κατατεθεί προσφυγές των θυγατέρων του κ. Καραβέλα για εξάλειψη ή σημαντική μείωση της συνολικής εγγύησης 2 εκατομμυρίων ευρώ, που τους έχει επιβληθεί, και ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Ζαγοριανού ότι δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια ως την έκδοση των σχετικών βουλευμάτων.

Επίσης, ο συνήγορος αναφερόμενος στην υπόθεση δέσμευσης λογαριασμών, στους οποίους είναι συνδικαιούχος και ο μικρότερος γιος του Χρ. Καραβέλα, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ανακριτής δεν θα προβεί σε κάποια ενέργεια για το αγόρι και ότι ίσως απλώς το καλέσει, ως μάρτυρα στην υπόθεση.

Για το φυγόδικο εντολέα του, ο κ. Μαρκουλάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν γνώριζε όλα αυτά που συνέβησαν με την οικογένειά του δεν θα είχε φύγει.

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Εφετών ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που επέτρεπε τη χορήγηση ολόκληρης της δικογραφίας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Ο συνήγορος του κ. Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι στην Εισαγγελία Εφετών δεν του επέτρεψαν να ενημερωθεί για το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης.

Τις επόμενες ημέρες, εξ άλλου, αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της αιτήσεως εξαίρεσης του ανακριτή, που υπέβαλαν, οι δια των συνηγόρων τους, οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης. Ήδη, πρόταση προς το Συμβούλιο έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης.
από το troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick