twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Ιουνίου 2009

Κλείνει την πόρτα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε ο Σαρκοζί


Το θέμα των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ απασχόλησε μεταξύ άλλων, τις συνομιλίες του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 65η επέτειο της Συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944.
Κατά τη συνάντηση παρατηρήθηκε ότι οι δύο πλευρές "έχουν διαφορές", ως προς τους τρόπους με τους οποίους στο μέλλον η Τουρκία μπορεί να ενσωματωθεί στην ΕΕ, όχι όμως στο ότι αναμφίβολα η Τουρκία είναι μία "γέφυρα" μεταξύ Ανατολής και Δύσης, όπως διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου που επακολούθησε.

"Εκεί όπου έχουμε διαφορά, είναι οι τρόποι. Η παραδοσιακή επίσημη αμερικανική θέση είναι η (τυπική) ενσωμάτωση στην ΕΕ. Ήταν η θέση των προέδρων : Μπους και Κλίντον, όλων των Αμερικανών προέδρων. Η δική μου θέση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση στην ΕΕ της Τουρκίας", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Ας σκεφθούμε : ένας κοινός χώρος για οικονομική δραστηριότητα και ασφάλεια ανάμεσα σε Ευρώπη, Ρωσία, Τουρκία. Διαφέρουμε ως προς τους τρόπους κι όχι ως προς τον σκοπό, δηλαδή ότι η Τουρκία χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής" επέμεινε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

"Το ετόνισα αυτό στον πρόεδρο Ομπάμα : για μένα, είναι πολύ σπουδαίο η Ευρώπη να έχει τα σύνορά της, υπό την έννοια ότι η Ευρώπη για τον πλανήτη έχει έναν ρόλο σταθεροποίησης, που δεν θα μπορέσω να αφήσω να καταστραφεί" , πρόσθεσε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

Πηγή: www.athina984.gr / http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick