twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Ιουνίου 2009

Παρέλαση ομοφυλοφίλων στην Αθήνα

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αthens prite, με σύνθημα «εκατό τοις εκατό ισότητα».

Από το πρωί του Σαββάτου, οι κοινότητες (γκέι, λεσβίες, αμφοί, τράνς, QUEER) και οι φορείς που στήριξαν την εκδήλωση, διένειμαν από τα 40 περίπτερα τους ενημερωτικό υλικό, ενώ καλούσαν το κοινό να συμμετάσχει στο πάρτι που θα ακολουθούσε στην πλατεία Κλαυθμώνος, μετά την παρέλαση.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στελέχη του κινήματος και εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του Sofia prite. Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι διεκδικούν την απόλυτη ισότητα την οποία εγγυάται το Σύνταγμα. Επίσης, σημείωσαν ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας αλλά και η Πολιτεία κωφεύει στα αιτήματα της κοινότητας, ενώ έκαναν αναφορές σε προκλητικές ενέργειες διακρίσεων σε βάρος τους από τη δικαστική και νομοθετική εξουσία σχετικά με τους δύο γάμους ομοφύλων ζευγαριών αλλά και το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αποκλείει τα ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση προς τη Βουλή, στην οποία ιδιαίτερο παλμό έδιναν οι ELITLERBANDITZ, οι οποίοι συμμετείχαν πάνω σε άρμα του εικαστικού Άγγελου Πλέσσα.

Οικονομικός αρωγός της εκδήλωσης ήταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.

από το nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick