twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Ιουλίου 2009

Ολυμπιακός - Γκρόνινγκεν 2-0 : Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης


Πανέτοιμος για την πρώτη αναμέτρηση με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League είναι ο Ολυμπιακός του…δευτέρου ημίχρονου. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσία περίπου 20.000 φίλων τους επικράτησαν 2-0 της Γκρόνιγνγκεν στο πρώτο παιχνίδι τους στο «Καραϊσκάκη» παρουσιάζοντας ένα μέτριο πρόσωπο στο πρώτο μέρος και ένα πολύ καλύτερο και πιο επιθετικό στο δεύτερο. Το σκορ για τους Πειραιώτες άνοιξε ο Ντουντού με πέναλτι στο 26΄ και το τελικόποτέλεσμα έγραψε ο Μήτρογλου στο 88΄.

Τα προβλήματα τραυματισμών των Γκαλέτι, Μαρέσκα, Τοροσίδη και Ντάρμπισαϊρ ανάγκασαν τον Τιμούρ Κετσπάγια να προβεί σε αρκετές αλλαγές σε μια 11αδα που δεν θα απέχει και πολύ απ’ αυτή, της προσεχούς αναμέτρησης με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα. Ο Γεωργιανός προπονητής παρέταξε τους Πειραιώτες με 4-5-1 έχοντας τους Ντουντού και Λεντέσμα ως αμυντικά χαφ, τους Σοϊλέδη και Ζαϊρί αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Γιάννη Παπαδόπουλο πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Ντιόγκο.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο αυτής της πρόβας τζενεράλε με την Γκρόνινγκεν παρουσιάστηκαν λιγότερο φρέσκοι σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπόχουμ, αποτέλεσμα και των πολλών φιλικών τις τελευταίες ημέρες. Ένας Ολυμπιακός που εμφανίστηκε «βαρύς» και δεν έσπρωχνε μπροστά τη μπάλα, όσο θα ήθελε ο Κετσπάγια. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας χωρίς ν’ απειλήσουν όμως ιδιαίτερα, μιας και δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο πέραν μιας κεφαλιάς του Ντουντού στο 5΄ και μιας προσπάθειας του Ζαϊρί στο 19΄ που είχε άδοξο τέλος.

Τα στημένα ήταν και πάλι μια πηγή ευκαιριών, καθώς εκτός της φάσης του 5΄ που προήλθε από φάουλ του Σοϊλέδη, ο Ντουντού στο 25΄ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ κέρδισε πέναλτι απ’ τον Στένμαν το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Μέχρι το ημίχρονο το τέμπο δεν άλλαξε, με τον Νικοπολίδη να περνά ένα ήσυχο βράδυ μιας και οι Ολλανδοί δεν έχουν βρει τρόπο να φανούν απειλητικοί.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι παίκτες του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν σαφώς πιο επιθετικοί στο δεύτερο 45λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν απόλυτα το ματς πατώντας πολύ περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή και ξεδιπλώνοντας καλύτερα το παιχνίδι τους, ενώ δοκίμασαν αρκετές φορές τα πόδια τους με μακρινά σουτ, η πλειοψηφία των οποίων προέρχονταν απ’ τα πόδια του Ζαϊρί που έκανε επίμονες προσπάθειες να νικήσει τον Ντα Σίλβα…

Ο καλός ρυθμός των Πειραιώτων στο δεύτερο 45λεπτο δεν έδειχνε να χαλάει παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Κετσπάγια, εννέα τον αριθμό, ώστε να εισπράξουν όσο περισσότεροι ποδοσφαιριστές γίνεται το χειροκρότημα του κόσμου (σ.σ. μόνο ο Πάρντο δεν χρησιμοποιήθηκε).

Η πολύ βελτιωμένη εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο επιβραβεύτηκε και μ’ ένα ακόμα γκολ στο 88΄ με τον Μήτρογλου να σκοράρει για έκτη φορά στα φετινά φιλικά προετοιμασίας.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (77΄ Πάντος), Ραούλ Μπράβο (66΄ Λεονάρντο), Α. Παπαδόπουλος (74΄ Κατσικογιάννης), Μελμπεργκ, Γ. Παπαδόπουλος (70΄ Κ. Παπαδόπουλος), Λεντέσμα (61΄ Όσκαρ), Ντουντού, Σοϊλέδης (54΄ Νικλητσιώτης), Ζαϊρί (77΄ Ντομί), Ντιόγο (60΄ Μήτρογλου)

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ: Ντα Σίλβα, Ρούβερ, Σβέτζντικ, Γκράνκβιστ, Στένμαν, Ατζιλόρε, Ντε Λάακ, Χόλα, Κοτς, Λόβρε, Γκαρσία

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω πως ποιοτικά ήταν το καλύτερο παιχνίδι, αλλά στη φάση που είμαστε τώρα δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο. Περιμένουμε στη συνεχεία ακόμα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που δείξαμε τώρα. Οι περισσότεροι παίκτες μας είναι σε καλή κατάσταση».

Όσο για τις αναμετρήσεις με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας επεσήμανε: «Η Σλόβαν ήταν καλύτερη ομάδα (σ.σ. απ’ τη Ζρίνσκι) και το 4-0 το δείχνει αυτό. Είναι μια ομάδα που έχει καλούς παίκτες και κινείται στο παιχνίδι. Έχουμε ακόμα μια εβδομάδα μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε το πρώτο παιχνίδι στη Σλοβακία. Δεν θα πούμε τώρα ποιοι θα είναι αυτοί που θα παίξουν σ’ αυτό το ματς.

Παναγιώτης Τασιάς
sport-fm




Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick