twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

4 Αυγούστου 2009

Φουλ για την ανατροπή ο ΠΑΟ

Ο Χενκ τεν Κάτε έχει συνηθίσει να κάνει εκπλήξεις πριν από τα μεγάλα παιχνίδια και η αποψινή (9.45 μ.μ.) αναμέτρηση με τη Σπάρτα στο ΟΑΚΑ, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα. Αυτή τη φορά ωστόσο, ο Ολλανδός δεν ετοιμάζεται να αιφνιδιάσει ως προς τις επιλογές του στα πρόσωπα, αλλά στη διάταξη και σε κάποιες άλλες... μικροεκπλήξεις στον τρόπο ανάπτυξης της επίθεσης τις οποίες σας παρουσιάζει το gazzetta.gr.

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο 55χρονος τεχνικός, δούλεψε στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, στο μισό γήπεδο, με τους εννέα από τους έντεκα που αναμένεται να ξεκινήσουν απόψε. Οι μοναδικοί που έμειναν στο άλλο... γκρουπ, ήταν οι Γιόσου Σαριέγκι και Λουκάς Βύντρα, που αναμένεται να αποτελέσουν και το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού απόψε.
gilberto-proponisi-1.jpg
Μόνο ο Ζιλμπέρτο «κόφτης»

Οι υπόλοιποι 8 δούλεψαν πάνω σε ασκήσεις ανάπτυξης, με τον Ολλανδό να δείχνει το πλάνο του, για το πως θα είναι η διάταξη απόψε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στη μεσαία γραμμή το «τρίγωνο» θα είναι... ανάποδο. Δεν θα δούμε δηλαδή τον Ζιλμπέρτο με τον Κατσουράνη μαζί στον άξονα και τον Καραγκούνη μπροστά τους, αλλά τον Βραζιλιάνο ως μοναδικό... κόφτη στα χαφ, με τον «Κατσούρ» μπροστά και δεξιά του και τον Καραγκούνη μπροστά κι αριστερά του. Ο στόχος του Τεν Κάτε είναι να «βρει» περισσότερες κάθετες μπαλιές από τους δύο Έλληνες μέσους προς τους επιθετικούς, αλλά και δύο ακόμη παίκτες οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν από μακρινή απόσταση. Αυτός που θα έχει αυξημένες απαιτήσεις είναι βεβαίως ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος ωστόσο θα παίξει σε μία γνώριμη γι' αυτόν θέση, αφού εκεί αγωνίζεται με την εθνική Βραζιλίας.
cisse-prasina-papoutsia-1.jpg
Σισέ λίγο πιο δεξιά

Η δεύτερη αιφνιδιαστική κίνηση του Τεν Κάτε έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση στις ασκήσεις ανάπτυξης του Τζιμπρίλ Σισέ στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Οι τρεις «κυνηγοί» του Παναθηναϊκού (Σαλπιγγίδης, Σισέ και Λέτο), έπαιζαν ακριβώς στην ίδια ευθεία κι από εκεί και πέρα οι χαφ έσπαγαν τις μπάλα στους δύο μπακ (Μουν και Σπυρόπουλο), οι οποίοι έψαχναν την περιοχή με «κοφτές», «ξυραφένιες» σέντρες, προκειμένου να δημιουργήσουν αναστάτωση στο κέντρο άμυνας της αντίπαλης ομάδας. Ο Σισέ, ζητούσε τη μπάλα μπροστά και όχι με πλάτη, ενώ αν και ξεκινούσε από το δεξιό άκρο (ο «Σάλπι» ήταν στην κορυφή), συνέκλινε προς τα μέσα, έχοντας πάντα κοντινές αποστάσεις με τον Σαλπιγγίδη. Το ίδιο γινόταν από αριστερά και με τον Λέτο, ούτως ώστε η περιοχή να είναι πάντα «γεμάτη» με παίκτες.





«Χτύπησαν» πέναλτι μετά

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις τακτικής και ανάπτυξης, ο Χενκ τεν Κάτε έδωσε εντολή για να χτυπήσουν οι «βασικοί» παίκτες πέναλτι. Το 3-1 δεν είναι κι ότι πιο συνηθισμένο σε σκορ, για να επαναληφθεί από την... ανάποδη, ωστόσο ο Ολλανδός ήθελε να είναι άπαντες προετοιμασμένοι για όλα. Κι αν απόψε το ματς φτάσει στα πέναλτι, άπαντες θα έχουν «φρεσκάρει» τις δυνατότητές τους από τα 11 μέτρα από χθες...

Tα πράσινα παπούτσια του Σισέ

Ενα άλλο περιστατικό από τη χθεσινή τελευταία προπόνηση πριν από τον αποψινό αγώνα, ήταν τα πράσινα παπούτσια του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος στράικερ με ξυρισμένος λουκ, αποφάσισε να ρίξει στο... ντουλάπι τα γαλάζια παπούτσια που τον είχαμε δει μέχρι σήμερα και δεν αποδείχθηκαν και ιδιαίτερα... γούρικα, αφού έχασε το πέναλτι στην Πράγα. Χθες λοιπόν έβαλε πράσινα και περιμένει το αποψινό ματς για να ανοίξει μ' αυτό... λογαριασμό σε επίσημο αγώνα του Παναθηναϊκού!
Κώστας Γουλής
gazetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick