twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Ιουλίου 2009

Βάσεις 2009: Αναμένεται άνοδος σε αρχιτεκτονική και Αγγλική Φιλολογία


Άνοδος έως 300 μόρια αναμένεται στις περισσότερες από τις σχολές για τις οποίες απαιτείται ειδικό μάθημα, με τις αρχιτεκτονικές να εκτιμάται πως θα σημειώσουν την μεγαλύτερη άνοδο.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα τμήματα αγγλικής φιλολογίας, διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών, ναυτιλιακών, τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης.

Στις υπόλοιπες σχολές, οι βάσεις εκτιμάται πως θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα, ενώ πτώση αναμένεται στα μουσικά τμήματα.

Στο μεταξύ, κάθε υποψήφιος που επιθυμεί να δει το γραπτό του θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στη διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο του.

Όπως ορίζει η σχετική απόφαση, οι αιτήσεις θα γίνονται κάθε Σεπτέμβριο και η επίδειξη των γραπτών θα γίνεται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Για γραπτά ειδικών μαθημάτων, η διαδικασία θα γίνεται στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας (λεωφόρος Συγγρού 106, Αθήνα).
σταρ

ελτιωμένες σε σχέση με τις περσινές εμφανίζονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα. Από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι στα έξι από τα εννέα μαθήματα αυξήθηκε το ποσοστό των μαθητών που έγραψαν πάνω από τη βάση, όπως και εκείνων που πέτυχαν βαθμολογίες από 15 έως 18.

Η πιο εντυπωσιακή βαθμολογική βελτίωση παρουσιάζεται στα Αγγλικά και στα Γαλλικά, όπου τη βάση πέρασε το 85,88% και το 75,80% των υποψηφίων, έναντι 77,05% και 63,32% αντίστοιχα πέρυσι. Και στα δύο μαθήματα αυξήθηκε το ποσοστό τόσο των υποψηφίων που αρίστευσαν (10,19% και 5,21% έναντι 8,40% και 2,50% πέρυσι), όσο και εκείνων που βαθμολογήθηκαν με 15-18 (36,72% και 23,44% έναντι 26,41% και 17,03% πέρυσι). Από τις υπόλοιπες ξένες γλώσσες, ελαφρά βελτίωση παρουσιάζουν Ιταλικά και Ισπανικά (84,46% και 96,51% πάνω από τη βάση, έναντι 82,95% και 92,47% πέρυσι), ενώ ελαφρά χειρότερες βαθμολογίες σημειώθηκαν μόνο στα Γερμανικά (47,11% πάνω από τη βάση έναντι 49,05% πέρυσι).

Επίσης, οι υποψήφιοι τα πήγαν καλύτερα στο Ελεύθερο και στο Γραμμικό Σχέδιο (87,33% και 88,90% πάνω από τη βάση έναντι 85,19% και 88,90% πέρυσι).

Αντίθετα, μειωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά επιτυχίας στα μουσικά μαθήματα της Αρμονίας και του Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων, όπου τη βάση πέρασε το 44,07% και 51,37% των υποψηφίων, έναντι 52,37% και 70,63% πέρυσι.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι μόλις 14.266 υποψήφιοι εξετάστηκαν φέτος σε ειδικά μαθήματα, έναντι 17.611 το 2008.

Για ανοδικές τάσεις και στις βάσεις των περισσοτέρων πανεπιστημιακών τμημάτων με ειδικό μάθημα, αλλά και για πολλές κενές θέσεις στις Ιταλικές και Ισπανικές Φιλολογίες προϊδεάζουν τα βαθμολογικά στοιχεία από τις επιδόσεις των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Αντίθετα στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών υπάρχει ελπίδα πτώσης των βάσεων εισαγωγής τους, λόγω της μεγαλύτερης αποτυχίας. Συγκεκριμένα, από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες προκύπτει ότι φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα σε σύγκριση με πέρυσι.

Στο Γραμμικό Σχέδιο που αφορά κυρίως τους υποψηφίους για τις περιζήτητες πολυτεχνικές σχολές ποσοστό 22,64% (από 16,11% πέρυσι)

απέδωσαν άριστα. Στις ξένες γλώσσες, με εξαίρεση τα ισπανικά, επίσης αυξήθηκαν οι αριστούχοι, ενώ αντιθέτως στο Ελεύθερο Σχέδιο και τα μουσικά μαθήματα (Αρμονία και Έλεγχος Μουσικών Ικανοτήτων), οι αριστούχοι μειώθηκαν.

Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από φέτος (οι αιτήσεις θα γίνονται τον Σεπτέμβριο) οι υποψήφιοι θα μπορούν να βλέπουν, εάν το επιθυμούν, τα γραπτά τους χωρίς όμως να έχουν και δικαίωμα αναβαθμολόγησης, εφόσον αυτή έχει ήδη γίνει προτού ανακοινωθούν οι βαθμοί. Κάθε υποψήφιος μπορεί να λαμβάνει γνώση των γραπτών του, αφού υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση όπου υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων του. Η επίδειξη των γραπτών θα γίνεται την περίοδο ΟκτωβρίουΔεκεμβρίου.

Espressonews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δασκάλα για ιδιαίτερα μαθήματα αρμονίας και μουσικής υπαγόρευσης να μου κάνει κατ' οίκον ζητώ Περιοχή Π. Φαλήρου oentexnos@yahoo.com όχι πάνω από 15 Ευρώ/ ώρα. Γνωρίζω καλά Θεωρία Μουσικής Α, Β, Γ' τάξεων και Αρμονία μέχρι τέλους Α' έτους υποχρεωτικού (Πτώσεις). Γράψτε μου και θα σας απαντήσω.

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick