twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Ιουλίου 2009

Βάσεις 2009: Σημαντική άνοδος στις βάσεις και όλες οι τελευταίες εκτιμήσεις...

Άνοδο ακόμα και πάνω από τα 500 μόρια αναμένεται να παρουσιάσουν οι βάσεις, κυρίως λόγω των πολλών αριστούχων, οι οποίοι ξεπερνούν τους 17.500!

Μάλιστα, εκτιμάται ότι περίπου 3.000 υποψήφιοι θα περάσουν τελικά σε σχολή που δεν είναι η πρώτη τους επιλογή!

Σίγουρη είναι η άνοδος τόσο στα λεγόμενα «καθηγητικά» τμήματα, όσο και στην Ιατρική και την Νομική, αλλά και στα ΤΕΙ με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η άνοδος αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 500 μόρια, με τις σχολές Ιστορίας, Φιλολογίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας να κρατούν τα σκήπτρα.Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, ακόμα και κατά 600 μόρια εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι βάσεις, ιδίως στα τμήματα που κυριαρχούν, με «βασιλιά» το τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών.

Ρεκόρ αναμένεται να σημειωθεί στο 3ο επιστημονικό πεδίο, με την Ιατρική Αθήνας να εκτιμάται ότι θα «σπάσει» τα 19.500 μόρια.

Λιγοστά τμήματα με μεσαίες βαθμολογίες αναμένονται στο 4ο επιστημονικό πεδίο, με το τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του πολυτεχνείου Κρήτης να κυμαίνεται στα 15.500 μόρια και το αντίστοιχο τμήμα στην Ξάνθη στα 16.000 μόρια.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν με άνοδο 500 – 600 μορίων, ιδίως στις περιζήτητες οικονομικές σχολές.

Τέλος, με βαθμολογία γύρω στα 16.500 μόρια θα «ανοίξουν» τα τμήματα των ΤΕΙ με εργασιακές προοπτικές.
star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick