twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Ιουλίου 2009

Σκάνδαλο με την διαρροή των θεμάτων στο Baccalaureate

Εκτός συνόρων φαίνεται ότι βγαίνει το αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο, αυτή τη φορά όμως θα «την πληρώσουν» πολλοί.

Ο λόγος για το τεράστιο εκπαιδευτικό σκάνδαλο που ξέσπασε μετά την είδηση ότι ο Διεθνής Οργανισμός που εκδίδει το πασίγνωστο Διεθνές Απολυτήριο, γνωστό και ως «International Baccalaureate» μπλόκαρε τα αποτελέσματα των ελλήνων υποψηφίων, καθώς Ελληνας καθηγητής κατηγορείται ότι τα διέρρευσε στη χώρα μας. Ο καθηγητής που εργαζόταν παλαιότερα σε ιδιωτικό σχολείο των Σπάτων, συνελήφθη στην Ελβετία.

Εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν βάσιμες, τότε οι 2.000 μαθητές που «παλεύουν» για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, όχι μόνον θα μείνουν εκτός, αλλά δεν θα πάρουν καν το χαρτί που θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν τις σπουδές τους. Τα αποτελέσματα για όλες τις χώρες του κόσμου που προσφέρουν το Baccalaureate ανακοινώθηκαν στις 5 Ιουλίου, όμως για την Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη γνωστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την απόκτηση του συγκεκριμένου απολυτηρίου, οι γονείς των παιδιών πρέπει να καταβάλλουν τεράστια ποσά και αυτός είναι και ο λόγος, που κυρίως ιδιωτικά σχολεία με ελληνικό πρόγραμμα προσφέρουν τον συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων. Ιδιωτικό σχολείο της Παλλήνης ετοιμάζει πάντως εξώδικο κατά του Διεθνούς Οργανισμού στη Γενεύη, ζητώντας να ανακοινωθούν άμεσα τα αποτελέσματα των διαγωνισμών.
Star

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Από ΟΛΑ έχει ο μπαξές...........

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick