twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Ιουλίου 2009

Έτοιμο για εκλογές το ΠαΣοκ

Το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο για εκλογές, αφού ο πρόεδρός του δεν αποκλείει τον αιφνιδιασμό από τον πρωθυπουργό είτε το Σεπτέμβριο είτε τον Αύγουστο. Ετσι, από τις 17 Αυγούστου όλοι οι επιτελείς της Ιπποκράτους με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της προεκλογικής μάχης.

«Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η υλοποίηση όλων όσων έχει πει. Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε. Και αυτό γίνεται. Εμείς, δεν θα μπλέξουμε στην εκλογολογία και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν ο οποίος για δικούς του μικροκομματικούς λόγους θέτει κάθε τόσο το ίδιο θέμα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς «γιατί δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση πότε θα πάει σε εκλογές».

Στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί σε περίπου σαράντα νομούς της χώρας πολιτική εξόρμηση στελεχών με σκοπό να διοργανωθούν, σε συνεργασία με τις οργανώσεις, προγραμματικές συσκέψεις για την εξειδίκευση του προγράμματος, με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη ανά νομό.

Παράλληλα, έχει ήδη τεθεί σε προεκλογική διάταξη ο Τομέας Οργανωτικής Πολιτικής και Κινητοποιήσεων, ο οποίος θα ενημερώσει όλα τα στελέχη για το πού πρόκειται να αναλάβουν να δώσουν κεντρικές προεκλογικές ομιλίες το πρώτο Σαββατοκύριακο -όποιο και αν είναι αυτό- μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Κάθε στέλεχος θα πρέπει να δεσμεύσει δύο ημερομηνίες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των τριάντα ημερών για τη διενέργεια κεντρικών εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα.

Ο Τομέας Επικοινωνίας έχει ξεκινήσει ήδη την τελική φάση επεξεργασίας της επικοινωνιακής στρατηγικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ιπποκράτους θα ακολουθήσει το μοντέλο των ευρωεκλογών (προβολή των προτάσεων του κόμματος, με τον Γ. Παπανδρέου σε πρώτο πλάνο).

Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασε ο Κύκλος Πράσινης Ανάπτυξης του Κινήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του αναφέρθηκε «στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στο τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτεία», ενώ μίλησε και για «έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωσης θεσμών». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «σε μια περίοδο που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα υπάρχουν σπασμωδικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στους άμεσους στόχους του Κινήματος είναι η επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, μέσω της διαφάνειας και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της πολιτικής, και η αντιμετώπιση της κρίσης.

Στην πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή εκλογών το Σεπτέμβριο, με ταυτόχρονη συμφωνία για επανεκλογή του κ. Παπούλια ως Προέδρου της Δημοκρατίας, επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ερωτηθείς αν η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «επιβαρύνει ή βοηθά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια πολύ ξεκάθαρη πρόταση, με την οποία θα θέλαμε η κυβέρνηση να συμφωνήσει. Τα σενάρια γενικώς βλάπτουν, εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση, για τη θέση της κυβέρνησης είναι ένα ερώτημα».
Espressonews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick