twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Ιουλίου 2009

Το πρώτο επικίνδυνο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα


Με πνευμονία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το πρώτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης που σημειώθηκε χθες, οπότε είχαμε και ρεκόρ ασθενών. Συνολικά νόσησαν τριάντα δύο άτομα σε μία ημέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 σε 290!

Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ωστόσο, χτύπησε συναγερμός για έναν ακόμη λόγο. Το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη είχε να αντιμετωπίσει έναν 25χρονο ασθενή από τη Βέροια ο οποίος εκδήλωσε πνευμονία, την πιο σοβαρή επιπλοκή της γρίπης που μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.

Ο νεαρός ασθενής, που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, ταξίδεψε πρόσφατα στη Ζάκυνθο μαζί με ένα γκρουπ τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα. Ο ασθενής μετά από μερικές ημέρες εκδήλωσε πνευμονία και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε αμέσως στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου.

Πάντως, χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, καθώς τα νέα κρούσματα για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα τριάντα. Ειδικότερα, τριάντα δύο νέα περιστατικά του ιού της γρίπης επιβεβαιώθηκαν αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 290.

Ταυτόχρονα αυξάνεται και η αγωνία του απλού κόσμου, αφού βλέπει τον ιό να «προελαύνει» με ανησυχητικούς ρυθμούς. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, δεν αποκλείεται τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα να σπάσουν το φράγμα των 1.000 ατόμων που θα έχουν πέσει στο κρεβάτι από τον ιό της νέας γρίπης.

Ωστόσο, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τα συμπτώματα παραμένουν ήπιας μορφής, ενώ από τους 290 ασθενείς οι 128 έχουν αναρρώσει πλήρως στο σπίτι τους μετά τη χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων.

Από τα νέα κρούσματα τα δεκαεφτά προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, έξι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ διερευνώνται οι επαφές των υπόλοιπων εννέα.

Αξίζει, πάντως, να τονισθεί ότι ήδη οι ΗΠΑ θα διαθέσουν επιπλέον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά συστατικών που προορίζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της νέας γρίπης (Η1Ν1), όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η υπουργός Υγείας της χώρας Καθλίν Σιμπέλιους.


Σεπτέμβριο έρχονται τα (πρώτα) εμβόλια...

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή των οκτώ εκατομμυρίων εμβολίων για τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, μετά τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας και των Επιστημόνων.

Ειδικότερα, η προμήθεια των εμβολίων, ύστερα από την οριστικοποίηση των παραγγελιών την προηγούμενη εβδομάδα, θα αρχίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με συνεχή και σταθερή ροή, ώστε να διασφαλιστεί ο απρόσκοπτος εφοδιασμός της χώρας και ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πρώτη παρτίδα αφορά 2.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Glaxo, η παραλαβή της οποίας θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.
Η δεύτερη παρτίδα αφορά 3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Novartis, η παραλαβή των οποίων θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Και η τρίτη παρτίδα αφορά 3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Sanofi Pasteur, η παραλαβή των οποίων θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου.


Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick