twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Ιουλίου 2009

Εκστρατεία κατά των "οργίων" στη Ζάκυνθο!


Επειδή το καλοκαιρινό ξεσάλωμα χρειάζεται τον... Βρετανό του, στο όμορφο νησί της Ζακύνθου βρίσκονται τρεις Βρετανοί αξιωματικοί της αστυνομίας προκειμένου να περιγράψουν στους Ελληνες συναδέλφους τους τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι χειρίζονται τα έκτροπα με τους μεθυσμένους νεαρούς στη χώρα τους, αλλά και να τους μάθουν αγγλικά!

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να προλάβει τα χειρότερα και λέγοντας χειρότερα εννοούμε όλα αυτά που συμβαίνουν χρόνια τώρα σε πέντε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας (Μάλια Κρήτης, Λαγανάς Ζακύνθου, Φαληράκι Ρόδου, Κάβος Κέρκυρας καιΚαρδάμαινα στην Κω), σημεία που κατακλύζονται από νεαρούς Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι δεν βλέπουν την ώρα να... εκτονωθούν με κάθε τρόπο. Ετσι ξεκίνησε φέτος ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Η άλλη πλευρά του παραδείσου» προωθώντας μηνύματα για ασφαλείς διακοπές.

Μάλιστα φρόντισαν κιόλας, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, να χρηματοδοτήσουν πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας στους αστυνομικούς της Ζακύνθου, οι οποίοι μάλλον δυσκολεύονται να συνεννοηθούν με τους νεαρούς Βρετανούς, ενώ ταυτόχρονα θα τους καθίσουν στα θρανία και θα τους διδάξουν, βάσει του πώς χειρίζονται εκείνοι τα προβλήματα υπερκατανάλωσης - κατάχρησης αλκοόλ τα Σαββατοκύριακα στην Αγγλία.

Εντύπωση πάντως σε όλους προκάλεσαν τα πρωτότυπα μηνύματα που σκαρφίστηκαν οι Βρετανοί, με σκοπό να «αποτοξινώσουν» τους νεαρούς συμπατριώτες τους από το ποτό και το ξενύχτι. Εχουν κυκλοφορήσει 1.800 σχετικές αφίσες, ενώ έχουν διανεμηθεί σε Βρετανούς νεαρούς τουρίστες στα ελληνικά νησιά 85.000 καρτελάκια και σουβέρ με απλά μηνύματα εν είδει οδηγιών ασφαλείας, όπως «Μην αφήσετε ένα κακό συναπάντημα να σας χαλάσει το πάρτι», «Το ποτό μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους σε εγκληματικές ή βίαιες δράσεις», «Η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σας βγάλει από τη φυλακή», «Αν καταναλώνετε πολύ αλκοόλ ή παίρνετε ναρκωτικά, η ταξιδιωτική σας ασφάλιση μπορεί και να είναι άκυρη».

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολίασαν ότι η ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πρόγραμμα «αντιοργίων» ήταν άκομψη και έμοιαζε με προτροπές σε βρετανικό προτεκτοράτο.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick