twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Ιουλίου 2009

Το πρώτο πάρτυ της γρίπης έγινε στο Κολωνάκι!

Παροξυσμός φόβου, γελοιότητα, μόδα, σωτηρία από τη γρίπη ή απλώς μια πράξη που οδηγεί αφελείς σε δύσβατα μονοπάτια;

Σε χώρες της Ευρώπης, αλλά κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι μια από τις περιοχές του πλανήτη που πλήγεται ιδιαιτέρως (έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι), διοργανώνονται τα περίφημα πια «πάρτυ της γρίπης».

Ομάδες συγκεντρώνονται σε κοινούς χώρους ελπίζοντας... να κολλήσουν τον ιό της νέας γρίπης από κάποιον που είναι ήδη φορέας του.

Είναι απίστευτο. Σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για πράδειγμα, οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους όχι σε παιδικά πάρτυ, αλλά στα «πάρτυ της γρίπης», ελπίζοντας να είναι κάποιος εκεί που νοσεί και να τους μεταδώσει τον ιό. Πρωτοφανές, αλλά πέρα για πέρα πραγματικό.

Η μόδα αυτή με τα πάρτυ της γρίπης ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία και γρήγορα επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην ηπειρωτική Ευρώπη και τώρα στην Ελλάδα.

Πληροφορίες μιλάνε για το πρώτο παρόμοιο πάρτυ που διοργανώθηκε σε περιοχή του Κολωνακίου, όπου συγκεντρώθηκε άγνωστος αριθμός ατόμων για να «λάβουν» τον ιό στο -ακόμη- πρώιμο στάδιό του.

Αυτή η κατά πολλούς γελοιότητα της εποχής μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιους, καθώς είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει καν τη δυναμική που έχει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, πολλώ δε δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτός ο ιός και βασίζονται μόνο σε φήμες, διαρροές και πληροφορίες αμφιβόλου ποιότητας.

Αυτή η προφανής γελοιότητα, ή μόδα της εποχής, προκαλείται από τον βομβαρδισμό των πληροφοριών που παρέχονται από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, ότι ο ιός είναι στο στάδιο της μετάλλαξης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει η επιστημονική κοινότητα, η οποία παραμένει διχασμένη σχετικά με τη νέα γρίπη.

Μιλώντας στη zougla.gr ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Παναγιώτης Ευσταθίου, δήλωσε ότι εάν συνέβη ένα ανάλογο πάρτι και στη χώρα μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς δεν ξέρει ο καθένας σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ανοσοποιητικό του σύστημα και επομένως ποια επιπλοκή μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό του ο ιός της νέας γρίπης.

Πού βασίζεται η προοπτική των «πάρτυ της γρίπης»

Για τους περισσότερους -κυρίως αδαείς σχετικά με ιατρικά ζητήματα- είναι ο μόνος τρόπος να θωρακιστούν απέναντι στην κατά πολλούς επερχόμενη «καταιγίδα» ιώσεων από τον ιό H1N1.

Θεωρητικά, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το καλύτερο αντίδοτο για την αποκαλούμενη νέα γρίπη είναι η έκθεση στον ιό κατά το πρώιμο στάδιό της.

Συγκεκριμένα, λένε ότι αυτή τη στιγμή ο ιός είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, δεν έχει μεταλλαχθεί και είναι αντιμετωπίσιμος.

Ταυτόχρονα, όσοι έχουν νοσήσει και ιαθεί ''θωρακίστηκαν'', καθώς ο οργανισμός τους δημιούργησε αντισώματα και δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δεχτούν νέο «κύμα του ιού». Με βάση αυτή τη λογική που οι ειδικοί επισημαίνουν, γίνονται τα «πάρτι της γρίπης. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά, η οποία πρέπει να επισημανθεί.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πνευμονία απ' αυτόν τον ιό.

Επομένως, το θέμα είναι απλό… Ο καθένας σταθμίζει και αποφασίζει…
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick