twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

10 Ιουλίου 2009

Σημαντικές αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης

Το πρώτο βήμα για την επαναχάραξη του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, που μπορεί να σημαίνει «λουκέτα» σε τμήματα που παραμένουν στα αζήτητα, μετονομασίες σχολών, αλλαγές γνωστικών αντικειμένων αλλά και κοινά προγράμματα σπουδών μεταξύ ΑΕΙ - ΤΕΙ, έκαναν χθες τα Συμβούλια Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ). Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, παραβρέθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να πάψει η πολιτεία κατά το δοκούν να ορίζει καινούργια τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χωρίς να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός από τους ίδιους τους αρμόδιους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι όντως σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν κάποια τμήματα θα εκσυγχρονιστούν και προσέθεσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της πολιτείας να κλείσει τμήματα, ωστόσο -όπως είπε- αν υπάρξει πρόταση από την ίδια την τοπική κοινωνία, θα την εξετάσει. «Δεν μπορώ να απορρίψω οτιδήποτε, εφόσον είναι μια απόφαση που να έρχεται από κάτω προς τα πάνω. Εμένα δεν μου αρέσει να επιβάλλονται οι αποφάσεις από πάνω προς τα κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΙ
Εν όψει και του σχεδίου νόμου που αφορά στα ΤΕΙ (θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή) και προβλέπει μεταξύ άλλων κοινά προγράμματα σπουδών ΑΕΙ-ΤΕΙ σε προπτυχιακό επίπεδο, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε προσεχείς συνεδριάσεις.

Εξάλλου, χθες, το προεδρείο της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών, με επιστολή προς τον κ. Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, επειδή, «παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις, ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και άρα σε δημόσιο διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα το νομοσχέδιο που αφορά τα ΤΕΙ».

Στην επιστολή ζητούν ακόμη να σταματήσει η πρακτική της ψήφισης νομοσχεδίων από τα θερινά τμήματα της Βουλής που «συστηματικά ακολουθείται από την παρούσα κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια».
έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick