twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

21 Ιουλίου 2009

Κρίσιμη η κατάσταση για το κρούσμα της γρίπης Α

«Σοβαρή» χαρακτηρίζεται η κατάσταση 33χρονου ασθενούς, ο οποίος έχει μολυνθεί από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται με πνευμονία σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο την Κυριακή.

Ο ασθενής παρουσίασε έντονη δυσχέρεια στην αναπνοή, βήχα, πυρετό και κόπωση και εισήχθη λόγω των έντονων συμπτωμάτων και για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι γιατροί, μετά τα έντονα συμπτώματα, έκαναν έλεγχο για Η1Ν1 και τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα ήταν θετικά.

Μετά από δύο ημέρες και ενώ είχε ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση μόλυνσης, ενώ παράλληλα διερευνώνται με εργαστηριακές εξετάσεις άλλες παράμετροι που αφορούν την υγεία του ασθενούς και δεν είναι γνωστές.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η νοσηλεία σε σοβαρή κατάσταση 25χρονου ασθενούς με πνευμονία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως έλαβε εξιτήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick