twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

21 Ιουλίου 2009

Ο μυστηριώδης θάνατος 45χρονης μαίας

Μεγάλο μυστήριο καλύπτει το θάνατο της άτυχης 45χρονης μαίας που πέθανε μέσα στο νοσοκομείο - μαιευτήριο «Ελενα» την περασμένη Τετάρτη συγκλονίζοντας όλο το προσωπικό. Εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς θεωρούν ότι ο θάνατος της γυναίκας, που ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών παιδιών, οφείλεται σε μικρόβιο που αναπτύχθηκε στα κλιματιστικά μηχανήματα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν συντηρούνται σωστά.

Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί εργαζόμενοι ψιθυρίζουν στους διαδρόμους τις τελευταίες ημέρες ότι η άτυχη εργαζόμενη Μ.Ν. πέθανε από τη «νόσο των λεγεωνάριων» που προκαλείται από το βακτηρίδιο Legionella Pneumophila και εκδηλώνεται ως σοβαρή μορφή πνευμονίας. Την ανησυχία τους αυτή ενισχύει το γεγονός ότιαμέσως μετά το θάνατο της μαίας η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου πήρε εντολή από τη διοίκηση να κλείσουν όλα τα air conditions.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος των εργαζομένων των ιατρών του «Ελενα» Στάθης Τσούκαλος μιλώντας στην «Espresso» απέκλεισε το ενδεχόμενο ο θάνατος της 45χρονης να οφείλεται στη «νόσο των λεγεωνάριων». Και αυτό επειδή μόλις πριν από δύο μήνες είχαν τοποθετηθεί νέα κλιματιστικά μηχανήματα στον 6ο όροφο όπου εργαζόταν, ενώ η συντήρηση των κλιματιστικών σε όλο το νοσοκομείο γίνεται δύο φορές το χρόνο: «Κατ’ αρχάς το θλιβερό αυτό γεγονός μάς έχει συγκλονίσει όλους. Ωστόσο γνωρίζω ότι η κοπέλα αυτή ήταν αλλεργική και μάλιστα στο παρελθόν είχε υποστεί αλλεργικό σοκ. Πιστεύω ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, γιατί εάν ήταν μικρόβιο από τα κλιματικά, τότε θα είχαμε και άλλα κρούσματα. Στο νοσοκομείο μας νοσηλεύονται νεογέννητα, μωρά και λεχώνες. Αντιλαμβάνεστε τι θα είχε γίνει, εάν ήταν μικρόβιο ή δηλητηριώδη αέρια, όπως είπαν κάποιοι, από τα κλιματιστικά ή από οπουδήποτε αλλού μέσα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς έτυχε η κοππέλα αυτή να πεθάνει μέσα στο μαιευτήριο και όπως είναι φυσικό, κάποιοι αναζητούν την αιτία σε κακή λειτουργία του νοσοκομείου. Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να της είχε συμβεί οπουδήποτε. Της έτυχε στο χώρο εργασίας της».

Ωστόσο πηγές της «Espresso», που γνώριζαν πολύ καλά τη θανούσα, επιμένουν ότι η νεαρή γυναίκα δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία της: «Αυτά είναι βλακείες. Εγώ την ξέρω πολλά χρόνια. Ποτέ δεν μου είχε πει ότι ήταν αλλεργική. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η γυναίκα ήρθε στο νοσοκομείο και πέθανε χωρίς κανένας να γνωρίζει την αιτία. Οσον αφορά τα κλιματιστικά, δεν έχω δει ποτέ να κάνουν εργασίες συντήρησης. Μάλιστα άλλοι δύο εργαζόμενοι είναι στο σπίτι τους με αναρρωτική άδεια, γιατί έχουν υψηλό πυρετό και πόνο στο λαιμό».

Η άτυχη γυναίκα, που κηδεύτηκε την Κυριακή στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Βέλο Κορινθίας, πήγε κανονικά το πρωί της Τετάρτης στη δουλειά της, όπως κάθε μέρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες συνάδελφων της, είχε ελαφρύ βήχα και ενόχληση στο λαιμό. Περίπου στη μία το μεσημέρι ένας συνάδελφός της είδε ότι δεν ήταν καλά. Αμέσως φώναξε έναν καρδιολόγο και τη μετέφεραν στην Παθολογική Κλινική.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου έπεσαν πάνω της, όπως μας είπε η πρόεδρος των εργαζόμενων Αμαλία Γώγου: «Ολοι οι γιατροί έτρεξαν να βοηθήσουν, όμως δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Μέσα σε μιάμιση ώρα είχε καταλήξει. Ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από το σοκ. Ολοι περιμένουμε την ιστολογική εξέταση του ιατροδικαστή για να δούμε από τι πέθανε. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατός της ωφελείται στο μικρόβιο που αναπτύσσεται στα κλιματιστικά ή σε άλλη αιτία. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να μας ανακοινωθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που πιστεύω ότι θα βγει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο θα ήθελα να πω ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν τόσο θλιβερό συμβάν σε συνάδελφό μας».

Το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Προαγωγής Υγείας (ΕΚΕΠΥ) είναι ενημερωμένα από την πρώτη στιγμή από τη διοίκηση του νοσοκομείου για το μυστήριο θάνατο και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick