twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Ιουλίου 2009

Όλοι αθώοι για το θάνατο του Παναγιώτη Βασιλέλη!

Ούτε έναν ένοχο δεν βρήκε ο Αρειος Πάγος για την υπόθεση του άδικου θανάτου του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη από τη Μυτιλήνη! Σύμφωνα με την κρίση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ούτε τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ούτε ένας πρώην διευθυντής παιδιατρικού νοσοκομείου δεν φέρουν ποινική ευθύνη για το χαμό του μικρού αγοριού, καθώς με ομόφωνη απόφαση απέρριψε την αντίθετη εισήγηση του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Δ. Λεκκού, πουείχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Λεκκός είχε εισηγηθεί να παραπεμφθούν σε δίκη πέντε διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας αλλά και ο πρώην διευθυντής του νοσοκομείου, καθώς είχε προτείνει να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου, σύμφωνα με το οποίο άπαντες έβγαιναν «λάδι». Σύμφωνα με την απορριφθείσα εισήγηση του αντεισαγγελέα του Α.Π., το σχετικό απαλλακτικό βούλευμα «περιείχε ελλείψεις και ασάφειες και εστερείτο και της απαιτούμενης από το Σύνταγμα ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Ωστόσο στη χθεσινή, αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου τονίζεται πως το εν λόγω βούλευμα είχε την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί το Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Βασιλέλλης έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα δεξιού επινεφριδίου) και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή τον Μάρτιο του 2001, σε ηλικία μόλις τριών ετών. Από προσφορές πολιτών είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 296.404 ευρώ για να μπορέσει να πάει στο νοσοκομείο «Memorial Sloan Kettering Cancer Center» της Νέας Υόρκης. Ομως τα χρήματα δεν μπόρεσαν να τα εκταμιεύσουν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη, ο Ευστράτιος και η Γεωργία Βασιλέλλη, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από την Εθνική Τράπεζα, με την αιτιολογία ότι δεν είχε συστηθεί ειδικός ερανικός λογαριασμός. Η αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού έγινε δύο μέρες μετά το θάνατο του μικρού Παναγιώτη. Για τον μικρό Παναγιώτη όμως ήταν ήδη αργά.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick