twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Ιουλίου 2009

Σε κατάσταση πανδημίας και η Ελλάδα

Τα 201 έφτασαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση πέντε νέων περιστατικών. Η Ελλάδα έχει στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας της νέας γρίπης, τόνισε ο υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη τύπου και προέβλεψε αύξηση των κρουσμάτων, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και εγρήγορση της κοινωνίας.

Ψυχραιμία και εγρήγορση της κοινωνίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα έχει στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας της νέας γρίπης, επιχειρησιακή ετοιμότητα και συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρήση αντιικών φαρμάκων και εμβολίων, συνιστά ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν κατά 33%.

Τα εμβόλια, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αβραμόπουλος, αναμένονται στο τέλος του φθινοπώρου και θα χρησιμοποιηθούν για τις ομάδες προτεραιότητας, που είναι οι επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, παιδιά και νέοι μέχρι 30 ετών και ενήλικες πάνω από 60 ετών.

Συνολικά 201 κρούσματα της νέας γρίπης έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, από τα οποία 86 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Το υπουργείο Υγείας, το οποίο τονίζει πως η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης


Τα τελευταία πέντε κρούσματα είναι:

Κορίτσι, 18 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές της.

Άνδρας, 33 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του.

Άνδρας, 53 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του.

Άνδρας, 20 ετών, Αγγλικής καταγωγής , που ήρθε από την Μ.Βρετανία.

Κορίτσι, 14 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ.Βρετανία.
EPΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick