twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Ιουλίου 2009

Σκοτώθηκε ο μικρότερος γιος του Osama Bin Laden...


Ο νεαρότερος γιος του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από πυραυλική επίθεση που έκανε μη επανδρωμένο αεροσκάφος νωρίτερα εφέτος στο Πακιστάν, μετέδωσε η Εθνική Δημόσια Ραδιοφωνία (NPR) των ΗΠΑ χθες Τετάρτη.

Ο Σάαντ μπιν Λάντεν πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από πύραυλο που εκτόξευσε UAV στο έδαφος της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών στο NPR.

Μια από τις πηγές της, που δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι "80 ως 85%" βέβαιες ότι ο νεαρότερος μπιν Λάντεν είναι νεκρός, αν και παραδέχθηκε πως αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί χωρίς εξέταση DNA της σορού του.

Ο Σάαντ μπιν Λάντεν θεωρείται μέλος της αλ Κάιντα, αλλά όχι ιδιαίτερα σημαντικό, κατά τις ίδιες πηγές.

Νωρίτερα εφέτος ο Μάικ ΜακΚόνελ, πρώην ανώτατο στέλεχος των αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι οΣάαντ, που είχε εργαστεί για την αλ Κάιντα στο Ιράν, είτε απέδρασε ή απελευθερώθηκε από τον κατ' οίκον περιορισμό του στη χώρα αυτή (όπου είχε συλληφθεί το 2003) και μετέβη στο Πακιστάν. Τον Ιανουάριο, σε μια από τις τελευταίες ενέργειες της αποχωρούσας κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ "πάγωσε" πόρους του Σάαντ μπιν Λάντεν και τριών ακόμη ανθρώπων της αλ Κάιντα.

Ο Σάαντ μπιν Λάντεν πιθανότατα "βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή" αφού δεν ήταν αρκετά σημαντικός ώστε να αποτελέσει στόχο ειδικής επιχείρησης, σύμφωνα με πηγή των αμερικάνικων υπηρεσιών κατασκοπείας που μίλησε στο NPR.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Σάαντ μπιν Λάντεν βρισκόταν κοντά στην τοποθεσία όπου κρύβεται ο πατέρας του --που πιστεύεται ότι ζει στην τραχιά, ορεινή περιοχή των φυλών στην μεθόριο του Αφγανιστάν με το Πακιστάν-- όταν σκοτώθηκε.

"Του δίνουμε μεγαλύτερη σημασία απ' όση του αναλογούσε, λόγω του επωνύμου του", σημείωσε ο αξιωματούχος.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick