twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Ιουλίου 2009

Πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί για τη νέα γρίπη


Με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και με βάσει το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί θα γίνει ο εμβολιασμός για την νέα γρίπη, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας.

Σοβαρή αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του 33χρονου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο είναι απύρετος και ο οργανισμός του φαίνεται να αντιδρά στην αγωγή που του δίνεται.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα κρούσματα μέχρι το πρωί της περασμένης Δευτέρας ανέρχονται σε 520.

Την ίδια ώρα, η πολιτική κόντρα καλά κρατεί.

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε τόσο βγαίνει από τον λήθαργο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ήδη 3 σχέδια έτοιμα.

Συγκεκριμένα, το εθνικό σχέδιο πανδημίας γρίπης που από το 2005 επικαιροποιείται συνεχώς, το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης πανδημίας γρίπης «Άρτεμις» και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση πανδημίας γρίπης.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας παρέπεμψε σε σχέδια του 2005 και του 2006», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, που συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε πως «η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει από τους ιούς της κυβέρνησης».

«Ο ιός του πανικού είναι περισσότερο επιζήμιος από τον ιό της γρίπης», τόνισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλλουν στην αποτροπή κλίματος τρομολαγνείας.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick