twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Αυγούστου 2009

Η ανέκδοτη συνέντευξη του Τζον Λένον εξηγεί γιατί διαλύθηκαν οι Beatles


Οι λόγοι για τους οποίους διαλύθηκε το θρυλικό συγκρότημα των Beatles θα δημοσιοποιηθούν σύντομα στο καινούριο τεύχος του περιοδικού «Rolling Stone». Το 1970, ο Τζον Λένον λίγες μόνο ημέρες μετά τη διάλυση του συγκροτήματος έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Τζαν Γουένερ και αποκάλυψε αγανακτισμένος τους λόγους που οδήγησαν στη διάλυση του γκρουπ.
Στο παρελθόν πολλά ερωτήματα είχαν προκύψει ως προς τι ήταν αυτό που οδήγησε τα 4 μέλη του συγκροτήματος να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, και πλέον το ανέκδοτο αυτό υλικό ενδέχεται να ρίξει φως στους λόγους διακοπής της συνεργασίας τους. Στις κασέτες ακούγεται η φωνή του Τζον Λένον να κατηγορεί θυμωμένος τον Πολ Μακάρτνεϊ λέγοντας:
«Βαρεθήκαμε να έχουμε δευτερεύοντες ρόλους και να μην είμαστε ισάξιοι με τον Πολ. Ξεπουλήσαμε τη μουσική μας και αυτό με έκανε να αισθάνομαι απαίσια».

Πολ Μακάρτνεϊ

Ο Λένον συνεχίζει λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή που το όνομα του συγκροτήματος έγινε παγκοσμίως γνωστό και οι ίδιοι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία -περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 60- τα πρώτα προβλήματα είχαν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται. «Η αυθεντικότητα της μουσικής μας είχε αρχίσει να "πεθαίνει", για το λόγο αυτό μείναμε στάσιμοι και δεν κάναμε κάτι διαφορετικό».

Ο τραγουδιστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί με δυσαρέσκεια στο γεγονός ότι τα άλλα 3 μέλη του συγκροτήματος (Μακάρτνεϊ, Σταρ και Χάρισον) δεν σεβάστηκαν τη σύντροφό του, Γιόκο Όνο προσβάλλοντάς την συνεχώς. «Την αντιπαθούσαν, φαινόταν σαν να έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτούς και το γάμο μου με τη Γιόκο, και διάλεξα τη Γιόκο». Ο Λένον στο ακουστικό αυτό υλικό φαίνεται να ξεκαθαρίζει ποιος από τα υπόλοιπα μέλη ήταν αυτός που δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα. Προς έκπληξη πολλών, αναφέρεται στον Χάρισον με σκληρά λόγια — ο Χάρισον διατηρούσε ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ την περίοδο της επιτυχίας των Beatles. «Ο Τζορτζ δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα στη σχέση μου με τη Γιόκο. Την προσέβαλλε ανοιχτά και εγώ προσπαθούσα να αδιαφορήσω. Ο Ρίνγκο ήταν αυτός που προσπαθούσε τις περισσότερες φορές να επαναφέρει την τάξη, αλλά τους άλλους δύο δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ».

Η συνέντευξη, που μέρη της έχουν δοθεί και στο τηλεοπτικό δίκτυο «Entertainment Weekly», θα δημοσιοποιηθεί από το περιοδικό «Rolling Stone» με αφορμή τα γενέθλια του δημοσιογράφου Μικάλ Γκίλμορ, ο οποίος στο παρελθόν μετά από εκτενή έρευνα είχε γράψει άρθρο στο οποίο ανέλυε τους λόγους διάλυσης του συγκροτήματος.
yupi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick