twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Αυγούστου 2009

Μαίνονται οι πυρκαγιές αυτήν την στιγμή στην Αττική


Ενισχύεται το μέτωπο από την πλευρά του Διονύσου, πλησιάζοντας τη Σταμάτα, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις χειροτερεύουν διαρκώς την κατάσταση στο Γραμματικό, το Βαρνάβα και τον Μαραθώνα. Οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε δύο γραμμές άμυνας, στο ύψος του Γερμανικού Νεκροταφείου και τη Σταμάτα, με σκοπό να αναχαιτίσουν το νέο μέτωπο που απειλεί τον Διόνυσο και την Πεντέλη.

Πολλά σπίτια κάηκαν στον Βαρνάβα και νωρίτερα στο Γραμματικό, ενώ απειλούνται άμεσα εξοχικές κατοικίες στο Σέσι. Όσο περνά η ώρα η κατάσταση γίνεται δραματικότερη. Το βορειότερο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια της κοινότητας Μαραθώνα και το Καλέντζι. Με εξοργιστική καθυστέρηση 18 ωρών κυρήχθηκε σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης ολόκληρος ο Νομός Αττικής. Απειλούνται σπίτια και θερμοκήπια μεταξύ Γραμματικού και Μαραθώνα.

«Μάχη» με τους ισχυρούς ανέμους, εκτός από τις φλόγες, δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στα πύρινα μέτωπα.



Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι αυτή την ώρα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένιση, γεγονός που θα βοηθήσει τους πυροσβέστες.



Ωστόσο, από το πρωί της Κυριακής αναμένεται νέο μελτέμι και ενίσχυση των βοριάδων.



Στα μέτωπα των πυρκαγιών οι άνεμοι γίνονται πιο ισχυροί, καθώς δημιουργούνται στοβιλισμοί λόγω των θερμοδυναμικών ρευμάτων.

Περιπολικά εκκένωσαν τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Ανεξέλεγκτα μαίνονται τα μέτωπα στο Γραμματικό, όπου πλησιάζει ταχύτατα η φωτιά από τη βόρεια πλευρά, στην Αγιά Τριάδα. Συνολικά οι φλόγες εκτείνονται σε μήκος οκτώ χιλιομέτρων. Αυτή την ώρα εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια στην Κοινότητα του Μαραθώνα, που επίσης τέθηκε σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης. Απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Τα μέτωπα είναι πολλά και απολύτως ανεξέλεγκτα, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν την άνιση μάχη χωρίς να υπάρχει κεντρικός συντονισμός. "Μπαλάκι" κάνουν τις ευθύνες η ηγεσία της πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία, ενώ ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει πάνω απ' ολόκληρη την Αθήνα. Εκτός ελέγχου και τα τρία μέτωπα στη Ζάκυνθο, την Κάρυστο, όπου καίγεται δασική έκταση, και τη Σκύρο, όπου η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Και νέες φωτιές ξέσπασαν πριν από λίγο στα Λεύκτρα Βοιωτίας και στον Μούδρο της Λήμνου.

Εκκένωση στρατοπέδου στο Βαρνάβα.

Πρίν από λίγη ώρα εκκενώθηκε από στρατιωτικό υλικό και αντιεροπορικούς πυραύλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την αεράμυνα της Αθήνας, το στρατόπεδο στον Βαρνάβα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνονται ασυντόνιστα, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει διασπαστεί σε πολλά μέτωπα και να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.

Μια φωτιά, που ξέσπασε εντελώς ξαφνικά στις 21:40 χθες το βράδυ, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο του 2005 είχε καταπέσει το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας "HELIOS".
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick