twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

11 Αυγούστου 2009

Τον Σκορπιό πουλάει η Αθηνά Ωνάση

Το ιδιωτικό νησί -ερωτική φωλιά- του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι, πωλείται έναντι τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Express».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αθηνά πουλάει το αγαπημένο νησί του παππού της, τονίζοντας επίσης ότι ο Σκορπιός σήμαινε πάρα πολλά για τη μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα. «Το νησί δεν κατάφερε να κλέψει την καρδιά της Αθηνάς, η οποία κλείνοντας τα δεκαοχτώ της χρόνια κληρονόμησε μια περιουσία που εκτιμάται στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι συγγενείς της Αθηνάς είναι τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι η κόρη της Χριστίνας δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και σπάνια πατάει το πόδι της στο νησί, ακόμα κι όταν επισκέπτεται την Ελλάδα για επαφές με τους χρηματιστές της που διαχειρίζονται την τεράστια περιουσία της.

Η τελευταία κληρονόμος της δυναστείας Ωνάση προκάλεσε το θυμό των ντόπιων πριν από δύο χρόνια όταν, λόγω ντροπαλότητας, αρνήθηκε να κάνει την απονομή των βραβείων στους νικητές αγώνων ιππασίας που είχαν διοργανωθεί στη μνήμη της μητέρας της. Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται, μάλιστα, δημοσίευμα της «Espresso της Κυριακής» εκείνη την περίοδο, αναφέροντας τις επικρίσεις που είχε δεχτεί η Αθηνά. «Την ημέρα που έφθασε δοκιμάσαμε την πρώτη έκπληξη. Αν και πολλοί περίμεναν η Αθηνά να συνοδεύει τον σύζυγό της Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, στη συνέντευξη Τύπου, έλαμψε διά της απουσίας της» έγραφε τότε η «Espresso».

Η Αθηνά, που μεγάλωσε δίπλα στη λίμνη της Γενεύης με τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της, προσπαθούσε μετά το θάνατο της μητέρας της, το 1988 στο Μπουένος Αϊρες, να αποφύγει την Ελλάδα, γράφουν ακόμα οι συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας, σημεειώνοντας ότι σε ηλικία δέκα ετών έγραψε χειρόγραφη διαθήκη στην οποία ανέφερε ότι θα απαλλασσόταν από ολόκληρη την περιουσία της επειδή πίστευε πως αυτή η περιουσία δεν είχε προσφέρει τίποταστη μητέρα της εκτός από δυστυχία στην προβληματική ζωή της. Ωστόσο, γράφει η «Sunday Express», όταν ανέλαβε τον έλεγχο της περιουσίας της συμπληρώνοντας τα είκοσι ένα χρόνια της, οι Ελληνες είχαν την ελπίδα ότι θα άλλαζε και θα «αγκάλιαζε» τη χώρα των προγόνων της. Αντ’ αυτού όμως, εκείνη προτιμά να κινείται σε Βρυξέλλες και Σάο Πάολο, ζώντας μια «κλειστή» ζωή με τον σύζυγό της κι απολαμβάνοντας απλά και φτηνά δείπνα σε εστιατόρια.

«Εκείνο που θα έκανε ευτυχισμένους τους Ελληνες θα ήταν να πήγαινε στο Σκορπιό πότε-πότε και να άναβε ένα κερί στη μνήμη της μητέρας της, του παππού της και των άλλων συγγενών της που είναι θαμμένοι εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην εκπρόσωπος της οικογένειας Αλέξης Μανθεάκης.

Η απόφαση της Αθηνάς να απαλλαγεί από το νησί που σήμαινε τόσα πολλά για τους συγγενείς της λέγεται πως ελήφθη λίγο μετά το θάνατο της θείας της Καλλιόπης Πατρονικόλα το 2007. Για μία ακόμη φορά η Αθηνά σόκαρε τους Ελληνες με την απουσία της από την κηδεία. Ενας φίλος εκμυστηρεύτηκε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελε πάρα πολύ να είχε πάει, αν θα μπορούσε να το κάνει ήσυχα και χωρίς δημοσιότητα. Ομως από το πρώτο δευτερόλεπτο που εμφανίζεται στην Ελλάδα, όλοι τρελαίνονται σαν να πρόκειται για καμιά βασίλισσα. Τι νόημα έχει να διατηρεί κάποιος ένα ιδιωτικό νησί αν δεν μπορεί να το απολαύσει με ειρήνη και ησυχία;»

Μετά την αγορά του Σκορπιού ο Αριστοτέλης Ωνάσης έφτιαξε ένα λιμάνι στο βόρειο τμήμα του όπου έδενε τη θαλαμηγό «Χριστίνα». Εκεί προτιμούσε να κοιμάται τα βράδια και όχι στην έπαυλη που είχε χτίσει με θέα τα νερά του Ιονίου.

(Από τη zougla.gr) Το δημοσίευμα καταλήγοντας αναφέρει -μάλλον με επικριτικό ύφος- ότι όταν ο Σκορπιός πουληθεί τελικά, ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει στην κατοχή του και το μικρό παρεκκλήσι δίπλα στο οποίο είναι θαμμένοι ο Αριστοτέλης, η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος Ωνάσης, οι πρόγονοι της Αθηνάς.

Κυριακάτικο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express» επαναφέρει στην επικαιρότητα τα σενάρια περί πώλησης του καταπράσινου παράδεισου.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η χρυσή κληρονόμος ζητά το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να παραχωρήσει τον «θρυλικό» Σκορπιό.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, και ο Ρώσος μεγιστάνας Roman Abramovic φιγουράρουν στη λίστα των φημολογούμενων επίδοξων αγοραστών.

Όπως αποκαλύπτει η zougla.gr, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σκορπιός είχε συμπεριληφθεί σε καναδικό κατάλογο με νησιά απ’ όλο τον κόσμο, στα οποία έχει «θυροκολληθεί» πωλητήριο.
Εμπόδιο στα σχέδια της 24χρονης κληρονόμου της αυτοκρατορίας Ωνάση, ωστόσο, αποτελεί ο ίδιος ο παππούς της, καθώς ο δαιμόνιος επιχειρηματίας είχε προνοήσει με την ιδιόχειρη διαθήκη του.

Στο άρθρο 9 της διαθήκης του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης τονίζει ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί, παρά μόνο να μεταβιβαστεί σε μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, προβλέπει την περίπτωση που οι κληρονόμοι του αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα συντήρησης του νησιού: «… άλλως ορίζω όπως δωριθούν αύται (αναφέρεται στα νησάκια Σκορπιό και Σπάρτη που επίσης ήταν ιδιοκτησία του) εις την Ολυμπιακή Αεροπορία προς χρήσιν των υπαλλήλων αυτής ως θερέτρου και ιδίως παιδικών κατασκηνώσεων υπό την επωνυμία Αλέξανδρος Ωνάσης…» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «…Η προαναφερθείσα δωρεά εις την Ολυμπιακήν Αεροπορία υπόκειται εις τον εξής όρον: θα προσφερθεί η νήσος Σκορπιός πρώτον και κατά προτίμησην εις το Ελληνικόν Δημόσιον δια την χρήσιν ως θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του Ελληνικού κράτους υπό τον όρον ότι το Δημόσιον θα αναλάμβανε την συντήρησην αυτού».

Με καχυποψία αντιμετωπίζει τις σχετικές φήμες ο κ. Χρήστος Ζαμπούνης, εκδότης του περιοδικού «Life and Style», υπογραμμίζοντας ότι αρκετές φορές έχουν κάνει την εμφάνισή τους παρόμοια δημοσιεύματα -χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν.

Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η νεαρή κληρονόμος να προτίθεται να πουλήσει το Σκορπιό, υπογραμμίζοντας ότι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που η 24χρονη Αθηνά έχει επισκεφτεί τον επίγειο παράδεισο του Ιονίου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα στην απόγονο της Χριστίνας Ωνάση και το πανέμορφο νησί.
Espressonews
Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick