twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Αυγούστου 2009

Μαζική η έξοδος των Αθηναίων

Υποχωρούν τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπώρησαν τους οδηγούς στις εθνικές οδούς προς Λαμία και Κόρινθο, ενώ πλοία, τραίνα και αεροπλάνα αναχωρούν με πληρότητες που αγγίζουν το 100%.

Ελαχιστοποιούνται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί και οι αδειούχοι του Αυγούστου, που μετακινούνται οδικώς προς τους τόπους προορισμούς τους. Σοβαρά προβλήματα συνάντησαν νωρίτερα οι οδηγοί που κινήθηκαν στην εθνική Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Υλίκης, όπου πραγματοποιούνται έργα οδοποιίας.

Βελτιωμένη η κίνηση και στην Εθνική Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των διοδίων Ζευγολατιού, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών - Λαμίας, μετά τα διόδια του Σχηματαρίου, καθώς η κίνηση διεξάγεται πλέον από δύο λωρίδες αντί μίας που ήταν νωρίτερα.
Με εξαίρεση το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, τα έργα ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιούνται έως τις 18 Αυγούστου ανά τμήματα, στην έξοδο της Αθηνών Λαμίας από το ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι τα διόδια Αφιδνών.

Ειδικότερα, τα έργα θα πραγματοποιούνται τις καθημερινές από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο, τα έργα θα γίνονται από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Μαζική «καλοκαιρινή» έξοδος από τα αστικά κέντρα

Γεμάτα αναχωρούν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα αεροπλάνα, ενώ έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια για προορισμούς του εξωτερικού και εσωτερικού. Για αυτό το τριήμερο από καιτο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών έχουν προγραμματιστεί 1779 πτήσεις και 45 τσάρτερ.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κως. Εξωτερικού το Παρίσι, η Ρώμη, η Φρανκφούρτη και οι Βρυξέλλες.

Με πληρότητα 100% αναχωρούν και τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 33 δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 21 για Αργοσαρωνικό. Από το Λαύριο θα φύγουν 9 πλοία και από τη Ραφήνα 20.

Μαζική μετακίνηση με ΚΤΕΛ και ΟΣΕ

Περίπου 140 επιπλέον δρομολόγια, στα 245 που ήταν ήδη προγραμματισμένα, θα πραγματοποιήσουν τα ΚΤΕΛ, ενώ η πληρότητα στον ΟΣΕ αγγίζει το 95%. Παράλληλα, επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, για την ασφαλή μετακίνηση όσων ταξιδέψουν μέσω των εθνικών οδικών δικτύων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick