twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Μαρτίου 2011

Εντείνονται οι φόβοι για νέο Τσέρνομπιλ στην Ιαπωνία

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα με τους 6 αντιδραστήρες να έχουν πρόβλημα στην ψύξη αλλά και τις προσπάθειες των Ιαπώνων με ρίψεις νερού να πέφτουν στο κενό

Επιστήμονες –μεταξύ αυτών και Έλληνες-, επισημαίνουν πως ο έλεγχος έχει ήδη χαθεί ενώ εκφράζονται και φόβοι για εξελίξεις χειρότερες από αυτές του Τσέρνομπιλ. Μάλιστα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προς τα πού δηλαδή θα «φυσήξουν» οι άνεμοι, μπορεί να μεταφερθούν και πυρηνικά υλικά στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας!!! Τον ίδιο φόβο εκφράζουν και οι Γάλλοι σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν υπό τον Νικολά Σαρκοζί.

Ως «πραγματική καταστροφή» χαρακτήρισε εκ νέου την Τετάρτη ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ την κατάσταση. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, είπε ότι «η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά δίκτυα, ο επίτροπος Έτινγκερ φέρεται να δήλωσε την Τρίτη ότι «γίνεται λόγος για Αποκάλυψη και νομίζω ότι η λέξη έχει επιλεγεί προσεκτικά. Ουσιαστικά τα πάντα είναι εκτός ελέγχου. Δεν μπορώ να αποκλείσω τα χειρότερα στις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει όταν εκκενωθεί ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα.Tην ίδια στιγμή, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανέφερε ότι οι ράβδοι πυρηνικών καυσίμων του Φουκουσίμα έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, αυξάνοντας την πιθανότητα ολικής τήξης της καρδιάς του αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με αναφορές, 70 εργαζόμενοι στον Φοκουσίμα έχουν δεχθεί υψηλές δόσεις ραδιενεργούς ακτινοβολίας.

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου υποστήριξε από την πλευρά της Ρωσίας ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι ενημερώνεται ελλιπώς από το Τόκιο για την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick