twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Αυγούστου 2009

Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου φωτογράφου των Ελληνοκυπρίων

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που σχετίζονται με τη φρικιαστική- εν ψυχρώ- δολοφονία Κυπρίων αιχμαλώτων πολέμου, από τους στρατιώτες του Αττίλα, έδωσε ο Τούρκος φωτογράφος, Ergin Konuksever.

Μιλώντας στη Χουριέτ ο φωτογράφος που αποτύπωσε την ιστορικότερη φωτογραφία της Τουρκικής εισβολής στη μεγαλόνησο- με τους πέντε κυπρίους εθνοφρουρούς να έχουν συλληφθεί αιχμάλωτοι- υποστήριξε κατά άκρως προκλητικό τρόπο, ότι παρά τα λεγόμενα, η ελληνοκυπριακή πλευρά διαθέτει τις φωτογραφίες από την ταφή σε ομαδικό τάφο των ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που δολοφονήθηκαν από τους κατοχικούς στρατιώτες.

«Ναι... Εκείνες τις φωτογραφίες τις τράβηξα εγώ. Δίπλα μου ήταν ο συνάδελφός μου, Adam Yavuz του πρακτορείου Άνκα» λέει στη Χουριέτ ο τούρκος φωτογράφος.

Όπως σημειώνει στην εφημερίδα ο Konuksever τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του, "έπεσαν" και αυτοί αιχμάλωτοι στα χέρια ελληνοκυπρίων με αποτέλεσμα να βρεθεί το φιλμ με τις φωτογραφίες σε ελληνοκυπριακά χέρια.

Μάλιστα όπως ισχυρίζεται οι ελληνοκύπριοι τον τραυμάτισαν και σκότωσαν τον συνάδελφό του.

«Οι ελληνοκύπριοι έχουν τις φωτογραφίες των αιχμαλώτων τη στιγμή που τους θάβανε. Αυτές που δημοσιεύονται, είναι μόνο ένα τμήμα από τα 11 φιλμ που τράβηξα και που μου πήραν οι ελληνοκύπριοι», λέει ο φωτογράφος, χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη του που προφανώς προκαλεί αντιδράσεις και ερωτηματικά για τη ακρίβεια των λεγομένων του, είχε ενημερώσει τον ιστορικό ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς Ραουφ Ντεκτάς καταθέτοντας στην επιτροπή αγνοουμένων, όσα γνώριζε για τον τρόπο που δολοφονήθηκαν οι ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick