twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Αυγούστου 2009

Δολοφονία τελικά ο θάνατος του επιχειρηματία

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μια δεκαετία για να δικαιωθεί η μνήμη του επιχειρηματία Θ. Γιαμπουράνη, ο οποίος είχε βρεθεί κρεμασμένος μέσα στο εργοστάσιο του στην περιοχή του Κιάτου.

Όλα είχαν λειτουργήσει σχεδόν… τέλεια και ο θάνατος του Γιαμπουράνη τότε είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία. Η οικογένεια του ποτέ δεν πίστεψε αυτή την εκδοχή και συνέχισε με πείσμα την δικαστική διαμάχη, κατηγορώντας τον συνέταιρο του θανόντα ως αυτουργό.

Όμως το έγκλημα δεν ήταν αρκετά τέλειο καθώς ο Άρειος Πάγος στον οποίο είχε προσφύγει η οικογένεια του επιχειρηματία από το Κιάτο, βρήκε κάποια «ψεγάδια» στην αθωωτική απόφαση του κακουργιοδικείου το 2006 που αθώωνε τον συνέταιρο του Κ. Χρυσικό και αποφάσισε να γίνει εκ νέου ηδίκη με εξέταση όλων των μαρτύρων.

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Σπάρτης ομόφωνα αποφάσισε προχθές ότι ο θάνατος του Θ. Γιαμπουράνη δεν οφείλεται σε αυτοκτονία αλλά σε δολοφονία! Έτσι με ψήφους τέσσερις προς τρεις καταδίκασε τον Κ. Χρυσικό για φόνο εκ προμελέτης με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων!

Μεταξύ των φίλων και των συγγενών του Θ. Γιαμπουράνη επικρατεί απογοήτευση γιατί αν και με δεκαετή καθυστέρηση ήρθε η δικαίωση, από την άλλη πλευρά ο ένοχος Κ. Χρυσικός αφέθηκε τελικά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, έναντι χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick