twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακός - Αλκμάαρ 1-0 : Βίντεο με το γκολ του αγώνα

Με γκολ του κορυφαίου της αναμέτρησης Βασίλη Τοροσίδη στο 79’, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη, για την πρώτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέτριο παιχνίδι από τους ερυθρόλευκους που «σκότωσαν» όμως τους Ολλανδούς σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Ζίκο που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό για δύο χρόνια.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στο άλλο ματς του ομίλου, Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ

Το ματς:

Εκ των προτέρων το σημερινό παιχνίδι με την Άλκμααρ ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Όχι απαραίτητα λόγω της δυναμικής των πρωταθλητών Ολλανδίας ή των πολλών απουσιών, αλλά και από την πίεση που ένιωσαν οι παίκτες μετά τα όσα έχουν συμβεί τελευταία. Αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν συντηρητικά στον αγώνα, έμεναν πίσω και περίμεναν τυχόν λάθος για να αναπτυχθούν.

Απ’ ότι φάνηκε στην πορεία η τακτική αυτή ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με τον Ντε Μπελέ από τα δεξιά δημιούργησαν πολύ δύσκολες καταστάσεις στον Μπράβο και κατ’ επέκταση στην εστία του Νικοπολίδη. Για ένα δεκάλεπτο η ομάδα του προσωρινού- όπως αποδείχτηκε μετά την πρόσληψη του Ζίκο- προπονητή, Πάντοβιτς, ανέβασε τις γραμμές της και με τον Ζαϊρί από τα δεξιά έφτασε στην περιοχή του Ρομέρο. Ακολούθησαν ορισμένες στιγμές ολιγωρίας από τους Πειραιώτες, οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί από την… εμμονή των αντιπάλων να μην επιχειρούν σουτ από καλές θέσεις. Μέτριο, λοιπόν, ως κακό παιχνίδι από τους νταμπλούχους Ελλάδας, που δυσκολεύονταν ιδιαίτερα από τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του. Στην πραγματικότητα πίεσε ψηλά και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ζαϊρί και Τοροσίδης, μαζί με τον Ντουντού, ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων, αλλά και οι μεγάλοι «πονοκέφαλοι» των Ολλανδών. Συνέχιζαν όμως να λείπουν οι ευκαιρίες ή έστω οι καλές στιγμές. Η πίεση από μόνη της δεν μπορεί να αποφέρει κάτι καλό αν δεν συνδυαστεί με το καθαρό μυαλό στις προσπάθειες. Όσο περνούσαν τα λεπτά, γύρω στο 60’, οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν. Οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μέχρι την στιγμή που τα πάντα γύρισαν τούμπα…

Ο Βασίλης Τοροσίδης δέχτηκε την μπαλιά από τον εξαιρετικό σήμερα Ζαϊρί και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό από το πουθενά (79’). Στα υπόλοιπα λεπτά και με τον ενθουσιασμό των «ερυθρόλευκων», αλλά και τις καταλυτικές επεμβάσεις του Νικοπολίδη- ύστερα από την ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων- δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη επί των πρωταθλητών της Eredivisie.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ντιόγο (75' Μήτρογλου), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (82' Στολτίδης), Λεντέσμα, Τοροσίδης (85' Όσκαρ).

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ρομέρο, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκόνιολι, Μέντες ντα Σίλβα (72' Λιξ), Σάαρς, Ελ Χαμνταουί (77' Πελέ), Μάρτενς, Ντε Μπελέ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν.
sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick