twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Σεπτεμβρίου 2009

Βίντεο με την συνέντευξη της Ναταλίας Λιονάκη από το μοναστήρι



16/09/2009 10:23
Η πρώτη συνέντευξη της Ναταλίας Λιονάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε εχθές ο φακός του star λίγα μέτρα έξω από το μοναστήρι που βρίσκεται η Ναταλία Λιονάκη, η οποία είναι στο δεύτερο στάδιο του μοναχισμού.

Δήλωσε ότι είναι καλά. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την ηθοποιό έτσι μέσα στα μαύρα, μέσα στο μοναστήρι. Η μητέρα της την είδε μετά από 4 μήνες, πηδώντας τα κάγγελα της μονής.

Η είδηση πως η Ναταλία Λιονάκη αποφάσισε να αφήσει τα εγκόσμια και να κλειστεί σε μοναστήρι συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό χώρο.

Συγκλονιστική είναι όμως και η μαρτυρία της μητέρας της, η οποία με δάκρυα εξομολογείται: «Θέλω να δω την κόρη μου νυφούλα».


«Ελα στο μοναστήρι να δεις την κόρη σου πόσο ευτυχισμένη είναι!» Την πρόσκληση αυτή απευθύνει προς τη μητέρα της γνωστής ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη, που εγκατέλειψε τα

εγκόσμια προκειμένου να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο πατέρας Απόστολος που λειτουργεί στη μονή της Παναγίας Θεογεννήτορος της Μεγαλονήσου, όπου εγκλείστηκε η ηθοποιός. Μιλώντας μέσα από τη μονή αποκαλύπτει πως «η απόφαση της ηθοποιού ήταν ειλημμένη, αλλά ως ευσυνείδητη επαγγελματίας επέλεξε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια μετά τη λήξη του συμβολαίου της». Μάλιστα παραπέμπει εκείνους που θεωρούν πως κάτι μεμπτό υπάρχει στην υπόθεση να προσφύγουν στην Ιερά Μητρόπολη και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η 32χρονη πανέμορφη ηθοποιός, η «Ελίνα» της σειράς «Σαράντα κύματα», που κατάγεται από την Κρήτη, πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να απαρνηθεί τα εγκόσμια προκειμένου να μονάσει, γεγονός που κεραυνοβόλησε τόσο την οικογένειά της όσο και το λαμπερό κόσμο της showbiz. Η μητέρα της Τζένη Λιονάκη σε πρόσφατη συνέντευξή της επέρριπτε ευθύνες για την απόφαση της κόρης της στον πνευματικό της, πατέρα Απόστολο, λέγοντας ότι εκείνος την παρέσυρε και την οδήγησε στο δρόμο της μοναχικής ζωής. Ακόμη, υποστήριζε ότι είχε λάβει και μια επιστολή από εκείνον, στην οποία, μεταξύ άλλων, της έγραφε «μην πλησιάσετε το παιδί σας» (ο μοναχός διευκρινίζει ότι έγραφε «μην πληγώσετε το παιδί σας»).

Η απάντηση του πατέρα Αποστόλου δόθηκε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Πατρίς», καθώς και μέσω ιδιόχειρης επιστολής που απέστειλε σε αυτήν. Μιλώντας στην εφημερίδα δίνει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η Τζένη Λιονάκη. «Η επιθυμία της Ναταλίας εκφράστηκε παραμονές των Χριστουγέννων. Μετά από μία ακολουθία, με πλησίασε και μου εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού και να εγκαταλείψει τα εγκκόσμια. Τη συμβούλεψα να περιμένει, καθώς η σκέψη αυτή μπορεί να ήταν αποτέλεσμα ενθουσιασμού. Η Ναταλία συνέχισε να παρακολουθεί τις ακολουθίες, να προσεύχεται και να εξομολογείται. Μέχρι που πήρε την οριστική της απόφαση. Αυτό έγινε όταν έληξαν πλέον οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις, με βάση τα συμβόλαια που είχε υπογράψει» αναφέρει στη συνέντευξή του ο πατέρας Απόστολος.


«Γεννήθηκε μέσα της το φως του Θεού»

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε» τονίζει επίσης ο πνευματικός της Ναταλίας Λιονάκη προσθέτοντας ότι την γνώρισε όταν είχε επισκεφτεί με συναδέλφους της τη μονή Ανωπόλεως, όπου ήταν τότε ηγούμενος. Ακόμη, ο πατέρας Απόστολος υποστηρίζει ότι η Ναταλία Λιονάκη είναι πολύ ήρεμη και χαρούμενη έχοντας χαρίσει όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της σε φίλες της και κρατώντας μόνο τα βιβλία της, τα οποία πρόσφερε στη βιβλιοθήκη της μονής.

Οσον αφορά τους ισχυρισμούς της μητέρας της ηθοποιού στη συνέντευξή της, περί των χρημάτων που πήρε η κόρη της από την οικία της, ο πατέρας Απόστολος είναι κατηγορηματικός. «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Τέλος, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στη μητέρα της ηθοποιού, υποστηρίζει ότι σε αυτήν έγραφε «μην πληγώσετε το παιδί σας» και όχι «μην το πλησιάσετε».

Στην επιστολή του προς την εφημερίδα -η οποία είχε προηγηθεί της συνέντευξης- τονίζει ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Κυρίου, δηλαδή τη σιωπή, απέναντι σε όσα του καταλογίζει η οικογένεια της γνωστής ηθοποιού, ενώ παράλληλα προτρέπει όλους όσοι τον μέμφονται να απευθυνθούν είτε στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερσονήσου, είτε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Η καθ’ ημάς Ιερά Μονή, ως νεόδμητη και ανεγειρόμενη, δέχεται σιωπώσα τας όποιας μομφάς και κατηγορίας. Η αδελφότητα, αφήσαμε τον κόσμον και τα εν κόσμω δια να αφιερωθούμε εις τον Θεόν. Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν. Η σιωπή εις μίαν μομφήν δεν αποτελεί αποδοχήν της μομφής. Ευκόλως ένας έκαστος ανοίγει το στόμα αυτού εξ αγνοίας. Οταν αι μομφαί είναι προσωπικαί σιωπούμεν, όταν βλάπτουν την αδελφότητα, την Ι.Μ., την Εκκλησίαν απαντώμεν εις τα λεγόμενα. Δεν καλέσαμε κανέναν να ομιλήσωμεν. Ηλθον εις την Μονήν και απαντήσαμεν ευθέως και ειλικρινώς και ευσυνειδήτως εις όλας τας ερωτήσεις και διευκρινίσθησαν αι όποιαι απορίαι και άγνοια.

»Ομως, ως πνευματικός της Μονής, βλέπω ότι το λοιπόν τα μετά ταύτα βλάπτουν και κουράζουν την αδελφότητα, η οποία εσυνήχθη ως λογική ποίμνη δια να δοξάση τον Θεόν και προσεύχεται αενάως επί το αυτό.

»Νομίζωμεν ότι δεν αφήσαμε αναπάντητο ουδένα θέμα. Δια του παρόντος σας ζητάμε να σεβαστούμε όλοι την Μονήν και αδελφότητα. Οι απαντήσεις ήσαν αρκεταί και πλήρεις, σαφείς και καθαραί. Από σήμερον δια να κρατήσω την ισορροπίαν της Ι.Μ. δεν θα απαντούμεν εις οιεσδήποτε ερωτήσεις ουδέναν.

»Αν νομίζετε ότι είναι κάτι μεμπτό, υπάρχει η Ιερά Μητρόπολις και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, υπάρχουν οι ιεροί κανόνες, οι οποίοι ορισθέντες από τους Θεοφόρους της Εκκλησίας μας Πατέρας, ρυθμίζουν και φέρουν την ειρήνην εις τους κόλπους της Εκκλησίας να καταφύγει όστις επιθυμεί να κληθώ να απολογηθώ.

Μετ’ ευχών

Ο πνευματικός της αδελφότητος, π. Απόστολος

Η Παναγιά μαζί σας»

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick