twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

27 Σεπτεμβρίου 2009

Την Δευτέρα αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου



Η πορεία από το σκοτάδι στο φως της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου μέσα στο ρετιρέ του στο Παγκράτι ξεκινά αύριο στο ισόγειο του κτιρίου «13» της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου συνεδριάζει το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει δεκαπέντε μήνες μετά την άγρια δολοφονία του γνωστού ηθοποιού ο 31χρονος Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτινέλι, προκειμένου να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για ό,τι τον ώθησε στο απίστευτης αγριότητας έγκλημα με θύμα τον άτυχο Σεργιανόπουλο.


Κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο υιοθετεί πλήρως την πρόταση της αρμόδιας εισαγγελέως, ο 31χρονος Γεωργιανός διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και αυτό της ληστείας, της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

Κατά το κατηγορητήριο, το μοιραίο βράδυ της 3ης Ιουνίου του 2008, ο ηθοποιός πήγε στην πλατεία Βικτωρίας με το αυτοκίνητό του και συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ένας κάτοικος της γειτονιάς που είχε σχέσεις με την πιάτσα του αγοραίου έρωτα από τριετίας. Ο μάρτυρας είδε το θύμα και τον δράστη και αναγνώρισε τον κατηγορούμενο σε φωτογραφία που του έδειξαν οι αστυνομικές αρχές. Βάσει λοιπόν αυτής της μαρτυρίας, ο Γεωργιανός πρέπει να ήταν τουλάχιστον επί δύο μήνες καθημερινός θαμώνας της πλατείας και ο ηθοποιός είχε δώσει ραντεβού με τον δολοφόνο του. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, το θύμα πρέπει να γνώριζε τον δράστη τουλάχιστον από τις 30 Μαΐου και να έκαναν παρέα, κάτι που αντικρούει τον ισχυρισμό του Γεωργιανού για «τυχαία νυχτερινή γνωριμία στον δρόμο με κάποιον μεσήλικα»...

Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε με το αυτοκίνητό του τονν δράστη στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός κλείδωσε την πόρτα, ενώ μάρτυρες φίλοι του άτυχου ηθοποιού κατέθεσαν ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος δεν κλείδωνε ποτέ την πόρτα του σπιτιού του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης που του πρόσφερε το θύμα. Κατά την εισαγγελική πρόταση όμως, η κοκαΐνη είναι διεγερτική ουσία και όχι παραισθησιογόνος, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αλλοδαπός σκότωσε «επαγγελματικά» και όταν κάρφωνε το θύμα ήταν «καθαρός», όπως προκύπτει και από την κατάθεση του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας αξιοποιεί στο σκεπτικό της πρότασής της τις πέντε καταθέσεις ανθρώπων από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος (Αλέξανδρου Ρήγα, Αδάμ Προβατά, ενός γυμναστή, της αδελφής του ηθοποιού και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη), οι οποίοι είχαν περιγράψει τους φόβους του ηθοποιού ότι τον παρακολουθούσαν άγνωστα άτομα που δεν είχε κατονομάσει και ότι μετά τη σύλληψή του για ναρκωτικά είχε πει: «μπορεί τη φυλακή να τη γλίτωσα, μ’ αυτούς όμως πώς θα ξεμπερδέψω;»...


Μουρτινέλι: Από το πταίσμα πέρασε στο κακούργημα

Εναν «λύκο με ενδυμασία προβάτου» αποδείχτηκε τελικά πως έκρυβε μέσα του ο ταλαιπωρημένος πρόσφυγας από τη Γεωργία, ο οποίος εν μια νυκτί μετατράπηκε σε έναν αδίστακτο σφαγέα.

Αφησε πίσω στην πατρίδα του γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά και... λοξοδρόμησε στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Δούλευε περιστασιακά σε δουλειές, μάζευε χρήματα και τα έστελνε στην οικογένειά του. Κάποια στιγμή, κάτι στράβωσε και το 2006 συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε μια μικρή ποινή με αναστολή και διέταξε την απέλασή του από τη χώρα. Πράγματι, λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από την Ελλάδα αεροπορικώς.

Τον Ιούνιο του 2007, προσπάθησε να μπει και πάλι παράνομα στη χώρα μας. Με ένα καΐκι έφτασε από τα παράλια της Τουρκίας στη Σάμο, όπου και συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού. Εκμεταλλευόμενος την πονηράδα του, την εμφάνισή του και το γεγονός ότι δεν είχε έγγραφα, δήλωσε στις Αρχές ότι ήταν Αφγανός πρόσφυγας και ζήτησε τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πού βρισκόταν πια ο «ταλαιπωρημένος» πρόσφυγας.

Είχε έρθει στην Αθήνα και εργαζόταν περιστασιακά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και σε διάφορες οικοδομές. Τα χρήματα, όπως φάνηκε, δεν του ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα να μπει στην «πιάτσα» του ερωτικού «νυχτοκάματου» της πλατείας Βικτωρίας. Εκεί όπου ο ηθοποιός αναζητούσε εφήμερες σχέσεις για να περάσει λίγες ώρες έγινε η μοιραία συνάντηση με τον δολοφόνο του, που είχε τη γνωστή, τραγική κατάληξη.


Ενα ματωμένο αποτύπωμα ο μίτος της Αριάδνης

Για να φτάσουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας στον εντοπισμό του δράστη, χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από το πρωινό της 4ης Ιουνίου 2008, όταν η Αστυνομία με μια λιτή ανακοίνωση έδινε στη δημοσιότητα τη σοκαριστική είδηση της άγριας δολοφονίας του δημοφιλούς ηθοποιού.

Επειτα από επίπονες και επίμονες έρευνες των ανδρών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Γεωργιανού. Το ματωμένο πελματικό αποτύπωμα από το πόδι του 31χρονου Δαβίδ Μουρτινέλι που βρέθηκε στο διαμέρισμα του ηθοποιού δήλωνε ατράνταχτα ότι ο αλλοδαπός είχε περάσει από το διαμέρισμα της οδού Μετεώρων.

Από εκεί όπου τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου μετά το μακελειό έφυγε, όπως είπε ο ίδιος, «γρήγορα, παίρνοντας μαζί μου, εκτός του λάπτοπ και του κινητού, εκατό ευρώ που βρήκα στο πορτοφόλι του Σεργιανόπουλου και το κλειδί του αυτοκινήτου που ήταν πάνω στο τραπεζάκι. Επίσης, πήρα μαζί μου και το κλειδί που είχε ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος. Βγήκα από την πολυκατοικία, περπάτησα λίγο και σε έναν κάδο πέταξα το κλειδί του διαμερίσματος και του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, μπήκα σε ένα ταξί και επέστρεψα στο σπίτι μου, στην πλατεία Βικτωρίας».

Σε αυτό το πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας τον εντόπισαν και οι αστυνομικοί και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Το πρώτο που έκαναν οι άντρες της Ασφάλειας ήταν να του πάρουν αποτύπωμα ποδιού και να το συγκρίνουν με αυτό που βρέθηκε σε απόσταση ενάμισι μέτρου από το πτώμα. Η ταυτοποίηση πέτυχε και, όταν ο Μουρτινέλι είδε ότι τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα, ομολόγησε: «τον έσπρωξα, τον πέταξα κάτω, του πήρα το μαχαίρι και του έκοψα το λαιμό απ’ άκρη σ’ άκρη».
Λίγο πριν φθάσει σε αυτήν την κυνική ομολογία, οι ισχυρισμοί του ότι «ήπιαμε μπίρες και κόκα, βγάλαμε τα ρούχα μας και περιμέναμε γυναίκες... έως ότου ο ηθοποιός με απείλησε με μαχαίρι» αναμένεται να περάσουν από κόσκινο τόσο από τα μέλη της έδρας του δικαστηρίου όσο και από τους δικηγόρους της οικογένειας του θύματος. Για τους τελευταίους η αυριανή δίκη θα ξύσει τις πληγές τους και θα ξυπνήσει και πάλι τον εφιάλτη, «κλονίζοντας εκ νέου την υστεροφημία του ηθοποιού με την επαναφορά στους τηλεοπτικούς δέκτες ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του», όπως λένε.

Είναι πάντως πολλοί εκείνοι που δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή της οικογένειας, γιατί η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο και αύριο αναμένεται στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου της Αθήνας να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από τους θαυμαστές του.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick