twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

28 Σεπτεμβρίου 2009

Κλείνουν σχολεία στο Χαϊδάρι και στα Μελλίσια λόγω της νέας γρίπης


Η εμφάνιση πολλαπλών κρουσμάτων της νέας γρίπης, οδήγησε στην απόφαση για προσωρινό κλείσιμο σχολείου στο Χαϊδάρι και στα Μελίσσια.

Πρόκειται για το πρώτο λουκέτο που μπαίνει σε σχολικές αίθουσες, για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο ραγδαίας εξάπλωσης της νέας γρίπης στους μαθητές.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε αργά το βράδυ, αναφέρει σχετικά:

«Μεταξύ των μαθητών του τρίτου τμήματος της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν σήμερα Κυριακή 4 κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1)ν, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 9 μαθητές.

Επίσης, μεταξύ των μαθητών της Β΄ τάξης του Λυκείου Μελισσίων, επιβεβαιώθηκαν σήμερα 3 κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1)ν, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές.

Κατόπιν των ανωτέρω και με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και μετά από συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, ζητήθηκε από το Νομάρχη Αθηνών, ο οποίος και κατά το νόμο είναι ο αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία και για τις περαιτέρω ενέργειες, η παύση λειτουργίας του τμήματος Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για 5 μέρες, αρχόμενη από αύριο Δευτέρα και η παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δευτέρας και Τρίτης Λυκείου Μελισσίων, για 5 μέρες, αρχόμενη από αύριο Δευτέρα επίσης.

Το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά κλιμάκια θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους χώρους των σχολείων, για να ενημερωθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για επαύξηση των μέτρων υγιεινής και για ενημέρωση των γονέων των μαθητών.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ακολουθείται αυστηρά το Πρωτόκολλο, όπως αυτό προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.»

Τέσσερα κρούσματα
Συγκεκριμένα, μεταξύ των μαθητών του τρίτου τμήματος της Α΄ τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή τέσσερα κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1). Οι 4 μαθητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα (Α3) του Λυκείου Χαϊδαρίου. Γι΄ αυτό τον λόγο, λοιπόν, όλοι οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και του παραπάνω τμήματος δεν θα παρακολουθήσουν από σήμερα και για πέντε ημέρες τα μαθήματά τους, ενώ ειδικά κλιμάκια του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκονται από νωρίς στο σχολείο για να ενημερώσουν περισσότερο τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την επαύξηση των μέτρων υγιεινής.

Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά σε αυτό το τμήμα 9 μαθητές, ενώ στο Λύκειο Μελισσίων η γρίπη δεν περιορίστηκε σε ένα τμήμα αλλά μεταδόθηκε και σε άλλες τάξεις και τμήματα της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να κλείσουν και οι δύο τάξεις, τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Ειδικότερα, μεταξύ των μαθητών της Β΄ Λυκείου Μελισσίων επιβεβαιώθηκαν χθες τρία κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1), τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές στο Λύκειο Μελισσίων, στο οποίο βρίσκονται επίσης σήμερα γιατροί και ειδικά κλιμάκια του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να ενημερώσουν μαθητές, γονείς και καθηγητές, όπως άλλωστε ορίζει το Πρωτόκολλο, που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο έχει συνταχθεί με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι ειδικοί είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο πανδημίας της νέας γρίπης στην Ελλάδα, προσδιορίζοντάς το με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, στα μέσα Οκτωβρίου.

Θα νοσήσει το 40% των παιδιών
Όπως προκύπτει από αυτά, κατά την περίοδο έξαρσης της γρίπης περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια Έλληνες εκτιμάται πως θα προσβληθούν από τον ιό Α(Η1Ν1). Από αυτούς, περίπου οι μισοί θα απευθυνθούν για καθοδήγηση και συνταγογράφηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ το 15%- δηλαδή 22.540 ασθενείς- θα χρειασθεί νοσηλεία. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των ειδικών προέβλεπαν πως από τη νέα γρίπη θα νοσήσει περίπου το 40% των παιδιών.

Σε ημερίδα που διοργανώσε την περασμένη Τετάρτη ο Δήμος Αμαρουσίου για τη νέα γρίπη είχε ανακοινωθεί ότι ο νέος ιός Α(Η1Ν1) φαίνεται να είναι πιο απειλητικός για τους παχύσαρκους και τους καπνιστές. Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου είχε τονίσει τότε ότι «ένας ασθενής που δεν παραμένει στο σπίτι του και δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας για τους συγγενείς και φίλους, μπορεί να κολλήσει ακόμη και 2.500 άτομα του περιβάλλοντός του». Τηρουμένων των αναλογιών τα σημερινά σχολικά λουκέτα είναι λογικό να ανησυχούν πλέον σφόδρα γονείς και καθηγητές.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick