twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

26 Σεπτεμβρίου 2009

Πως θα μοιραστούν οι φορητοί υπολογιστές στους πρωτοετείς φοιτητές μέσω του "Δες την Ψηφιακά"


Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η επιδότηση αγοράς φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από φοιτητές. Οι βουλευτικές εκλογές καθυστέρησαν την έναρξη του προγράμματος «Δες την Ψηφιακά», ωστόσο η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού θα «αποζημιώσει» τους φετινούς αριστούχους προσφέροντάς τους επιπλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,οι όροι της επιδότησης για αγορά laptop θα είναι οι ίδιοι με πέρυσι, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα ζητήσει επανασχεδιασμό του προγράμματος. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχει το 25% των εισαχθέντων που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πανελλαδικές του 2009, καθώς και οι νέοι φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2009 με την ποσόστωση του 5%. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 400 ευρώ.

Οι περίπου 20.000 φετινοί δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν επιπλέον πρόσβαση σε on-line εκπαιδευτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα: α) Θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο εκπαιδευτικό λογισμικό από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, β) θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες και γ) θα έχουν τη δυνατότητα on-line αποθήκευσης αρχείων και μάλιστα μεγάλου όγκου (περί τα 50 Gigabyte). Δεν αποκλείεται οι ίδιες υπηρεσίες να προσφερθούν και στους δικαιούχους των τριών περασμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick